Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (400 g/csomag)
- 200 g túró
- ½ db barack
- kb. 50 g tejföl
- 2 - 3 ek porcukor
- 1 db tojás a lekenéshez
- 1 ek porcukor
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (400 g/csomag)
- 200 g túró
- ½ db barack
- kb. 50 g tejföl
- 2 - 3 ek porcukor
- 1 db tojás a lekenéshez
- 1 ek porcukor
A túrós batyu elkészítéséhez a tésztát kiterítjük, és 6 egyenlő részre vágjuk.
A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott barackot, a tejfölt és a porcukrot, és az egészet összekeverjük.
A túrós töltelékből bő egy kanálnyit teszünk a négyzetek közepére, majd az egyik sarkot behajtjuk a négyzet közepére. A tészta csücskét lekenjük kevés felvert tojással, majd a szemben lévő sarkot is ráhajtjuk. Ezt megismételjük a másik két sarokkal is. A tészta 4 sarka középen találkozik, így megalkotva a batyu formát.
A batyukat lekenjük felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.
Mikor megsültek a batyuk, kivesszük őket a sütőből, és a tetejüket megszórjuk porcukorral.
Elkészítési idő: 10 perc + 15 perc sütés
Ha tetszett a túrós-barackos batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!