Túrós-barackos batyu

Hozzávalók

6
darabhoz
+
1 csomag leveles tészta (400 g/csomag)
200 g túró
½ db barack
kb. 50 g tejföl
2 - 3 ek porcukor
1 db tojás a lekenéshez
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Túrós-barackos batyu

Ezt a túrós-barackos batyut gyorsabb összedobni, mint leugrani a legközelebbi pékségbe. És nem mellesleg így még melegen el is tudod fogyasztani. Hisz valljuk be, mindig arra vágyik a szívünk, ha péksütit vásárolunk magunknak, hogy még gőzölögjön, amikor beleharapunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+
1 csomag leveles tészta (400 g/csomag)
200 g túró
½ db barack
kb. 50 g tejföl
2 - 3 ek porcukor
1 db tojás a lekenéshez
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A túrós batyu elkészítéséhez a tésztát kiterítjük, és 6 egyenlő részre vágjuk.

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott barackot, a tejfölt és a porcukrot, és az egészet összekeverjük.

A túrós töltelékből bő egy kanálnyit teszünk a négyzetek közepére, majd az egyik sarkot behajtjuk a négyzet közepére. A tészta csücskét lekenjük kevés felvert tojással, majd a szemben lévő sarkot is ráhajtjuk. Ezt megismételjük a másik két sarokkal is. A tészta 4 sarka középen találkozik, így megalkotva a batyu formát.

A batyukat lekenjük felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.

Mikor megsültek a batyuk, kivesszük őket a sütőből, és a tetejüket megszórjuk porcukorral.   

Túrós-barackos batyu
Túrós-barackos batyu

Elkészítési idő: 10 perc + 15 perc sütés

Ha tetszett a túrós-barackos batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?