Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- olaj
- só, bors
- 0.25 db kelkáposzta
- 1 szál répa
- 250 g konzerv ananász
- 5 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek csípőspaprika-krém
- 2 ek szezámmag
- 1 púpozott tk keményítő
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- olaj
- só, bors
- 0.25 db kelkáposzta
- 1 szál répa
- 250 g konzerv ananász
- 5 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek csípőspaprika-krém
- 2 ek szezámmag
- 1 púpozott tk keményítő
A csirkét felkockázzuk, és forró serpenyőben lepirítjuk egy kevés olajon. Hozzátesszük a felcsíkozott kelkáposztát, majd egy perc pirítás után a reszelt répát és a felkockázott ananászt is. 1-2 percig tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Mutatjuk, hogyan készül:
@streetkitchenhu Kamu szecsuáni csirke. 🥡 #chicken #asian #foodtiktok #food #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen ♬ Gangnam Style (강남스타일) – Psy
Egy tálban összekeverjük a mézet, a szójaszószt, a csípőspaprika-krémet és a szezámmagot, majd a csirkés raguhoz adjuk, és összeforraljuk. Körülbelül 50 ml vízben elkeverjük a keményítőt, és a ragura öntjük. Egy percig még forraljuk, hogy besűrűsödjön a szósz.
Az oldalon leírtak szerint elkészítjük a rizst, és ezzel tálaljuk az ételt.
Ha tetszett a kamu szecsuáni csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!