Kamu szecsuáni csirke

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
olaj
só, bors
0.25 db kelkáposzta
1 szál répa
250 g konzerv ananász
5 ek méz
3 ek szójaszósz
1 ek csípőspaprika-krém
2 ek szezámmag
1 púpozott tk keményítő
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kamu szecsuáni csirke

Oké, Szecsuanban valószínűleg nem így készítették… idáig. :) Aki szereti az ázsiai ízvilágot és bírja a csípőset, egyből dupla adagot csináljon ebből a kajából!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
olaj
só, bors
0.25 db kelkáposzta
1 szál répa
250 g konzerv ananász
5 ek méz
3 ek szójaszósz
1 ek csípőspaprika-krém
2 ek szezámmag
1 púpozott tk keményítő
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkét felkockázzuk, és forró serpenyőben lepirítjuk egy kevés olajon. Hozzátesszük a felcsíkozott kelkáposztát, majd egy perc pirítás után a reszelt répát és a felkockázott ananászt is. 1-2 percig tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. 

Egy tálban összekeverjük a mézet, a szójaszószt, a csípőspaprika-krémet és a szezámmagot, majd a csirkés raguhoz adjuk, és összeforraljuk. Körülbelül 50 ml vízben elkeverjük a keményítőt, és a ragura öntjük. Egy percig még forraljuk, hogy besűrűsödjön a szósz.
Az oldalon leírtak szerint elkészítjük a rizst, és ezzel tálaljuk az ételt.

Kamu szecsuáni csirke
Kamu szecsuáni csirke

Ha tetszett a kamu szecsuáni csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások