A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
A főzelékhez
- 3 konzerv canellini bab (400 g-os kiszerelés/konzerv)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 tk őrölt kömény
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 tk 10%-os ételecet
A fasírthoz
- 500 g csirkemell
- 1 db tojás
- 1 tk só
- bors
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek zsemlemorzsa
- 50 g vörös cheddar
- 3 ek olaj
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
A főzelékhez
- 3 konzerv canellini bab (400 g-os kiszerelés/konzerv)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 tk őrölt kömény
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 tk 10%-os ételecet
A fasírthoz
- 500 g csirkemell
- 1 db tojás
- 1 tk só
- bors
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek zsemlemorzsa
- 50 g vörös cheddar
- 3 ek olaj
A babfőzelék elkészítéséhez a babot leszűrjük. Egy lábasban megfuttatjuk az olajon az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a fűszereket, és beleöntjük a bab egyharmadát. Felöntjük az alaplével, és 10 percig rotyogtatva teljesen puhára főzzük. Kiszedjük a babérlevelet, alaposan leturmixoljuk a főzelékalapot, és belekeverjük az ecetet. Beleöntjük a maradék babot, és 5 percig rotyogtatjuk még.
A fasírthoz a csirke felét egy aprítógépben lezúzzuk a tojással, a fűszerekkel, a zsemlemorzsával. A maradék húst és a sajtot maximum fél centiméter nagyságú kockákra vágjuk, és a lezúzott masszához keverjük. 5 nagyobb vagy 8 kisebb fasírtot formázunk belőle, majd közepes hőfokon 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük az olajon egy serpenyőben. A fasírttal tálaljuk a főzeléket.
- előkészítési idő: 10 perc
- elkészítési idő: 20 perc
- összesen 30 perc
Ha tetszett a babfőzelék csirkefasírttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!