Street Kitchen

Gombapörkölt4-félegombából

Gombapörkölt 4-féle gombából

Hozzávalók
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
5 db
paradicsom
(90 g/db)
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
200 g
rókagomba
300 g
csiperke
200 g
shiitake
300 g
laskagomba
só, bors
4 szál
kakukkfű
4 db
babérlevél
3 tk
fűszerpaprika
2 tk
csípős paprikakrém
200 ml
vörösbor
A tálaláshoz
4 ek
tejföl

Elkészítés

A 4-féle gombából készülő gombapörkölt első lépéseként a vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd hozzádobjuk a zúzott fokhagymát is, és még 2-3 percig pirítjuk. Mehet bele a felkockázott paradicsom és paprika, és fedő alatt 5-6 percig pároljuk, amíg levet eresztenek. A gombákat közepes darabokra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben lepirítjuk olívaolajon. 

A pörköltalapot felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a paprikakrémet, további 5-6 percig főzzük, majd felöntjük a vörösborral és újabb 10 percig főzzük. Ezután kikapjuk belőle a babérleveleket, és krémesre turmixoljuk egy botmixerrel. Hozzádobjuk a lepirított gombákat, és közepes lángon 5 perc alatt összerottyantjuk.

Tésztával, nokedlivel, rizzsel vagy az általunk kedvelt körettel és egy nagy kanál tejföllel tálaljuk.

gombaporkolt-4-fele-gombabol
Gombapörkölt 4-féle gombából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Csíped a húsmentes pöriket? Akkor a gombapörkölt után adj egy esélyt ezeknek a vega verzióknak is:

Zöldborsópörkölt tarhonyával

Vegán pörkölt

Padlizsánpörkölt

www.streetkitchen.hu

Ez a gombapörkölt igazán brutális, hiszen négy különböző gomba is megbújik benne. Ennek köszönhetően sokkal extrább az íze, és nagy eséllyel ezentúl csak így akarjátok majd enni. :D

Hozzávalók

4 főre
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
5 db
paradicsom
(90 g/db)
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
200 g
rókagomba
300 g
csiperke
200 g
shiitake
300 g
laskagomba
só, bors
4 szál
kakukkfű
4 db
babérlevél
3 tk
fűszerpaprika
2 tk
csípős paprikakrém
200 ml
vörösbor
A tálaláshoz
4 ek
tejföl

A 4-féle gombából készülő gombapörkölt első lépéseként a vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd hozzádobjuk a zúzott fokhagymát is, és még 2-3 percig pirítjuk. Mehet bele a felkockázott paradicsom és paprika, és fedő alatt 5-6 percig pároljuk, amíg levet eresztenek. A gombákat közepes darabokra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben lepirítjuk olívaolajon. 

A pörköltalapot felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a paprikakrémet, további 5-6 percig főzzük, majd felöntjük a vörösborral és újabb 10 percig főzzük. Ezután kikapjuk belőle a babérleveleket, és krémesre turmixoljuk egy botmixerrel. Hozzádobjuk a lepirított gombákat, és közepes lángon 5 perc alatt összerottyantjuk.

Tésztával, nokedlivel, rizzsel vagy az általunk kedvelt körettel és egy nagy kanál tejföllel tálaljuk.

gombaporkolt-4-fele-gombabol
Gombapörkölt 4-féle gombából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Csíped a húsmentes pöriket? Akkor a gombapörkölt után adj egy esélyt ezeknek a vega verzióknak is:

Zöldborsópörkölt tarhonyával

Vegán pörkölt

Padlizsánpörkölt

Ha tetszett a Gombapörkölt 4-féle gombából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept