Hirdetés
Karácsonyi menü

Hús nélkül is tuti: zöldborsópörkölt tarhonyával

Hozzávalók

2
személyre
+
2 ek olaj
1 fej nagyobb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors
pirospaprika
1 ek sűrített paradicsom (vagy 1 friss paradicsom és paprika felkockázva)
300 g zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hús nélkül is tuti: zöldborsópörkölt tarhonyával

Ha nem próbáltatok még hús nélkül pörköltet készíteni, akkor itt egy remek változat, amivel elkezdhetitek! A borsó szuper húspótló és néha azért mindenkinek jól esnek a húsmentes fogások. Egyszerű és laktató kaja, szóval érdemes kipróbálni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
2 ek olaj
1 fej nagyobb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors
pirospaprika
1 ek sűrített paradicsom (vagy 1 friss paradicsom és paprika felkockázva)
300 g zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

Egy lábasban üvegesre pároljuk az apróra vágott vörös és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadunk pici vizet és a sűrített paradicsomot (vagy az apró kockára vágott paradicsomot és egy paprikát), és még pár percig pároljuk, sűrítjük. A zöldborsót beleszórjuk a pörköltalapba, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. Közben a száraz tarhonyát egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntjük és megfőzzük.  Már csak a tálalás maradt hátra.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások