Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 g tv paprika
- 4 - 5 ek étolaj
- 1/2 tk fűszerkömény
- 1/2 ek füstölt fűszerpaprika
- só,bors
- 1 ek csípős paprikakrém
- 40 g paradicsom
- 500 ml zöldségalaplé
- 400 g jackfruit (konzerv)
- 1 csokor petrezselyem
- 180 g farfalle tészta (durum)
Vegán pörkölt
Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 g tv paprika
- 4 - 5 ek étolaj
- 1/2 tk fűszerkömény
- 1/2 ek füstölt fűszerpaprika
- só,bors
- 1 ek csípős paprikakrém
- 40 g paradicsom
- 500 ml zöldségalaplé
- 400 g jackfruit (konzerv)
- 1 csokor petrezselyem
- 180 g farfalle tészta (durum)
A vegán pörkölt elkészítéséhez először az aprított hagymát, fokhagymát és paprikát 10-15 perc alatt megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsomot. Felöntjük 500 ml zöldségalaplével, felforraljuk, és egy botmixerrel pürésítjük. Így főzzük gyöngyözve 15-20 percig (ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá kevés alaplevet).
A jackfruitot leszűrjük, és forrásban lévő sós vízben 1-2 percig blansírozzuk (ez azért szükséges, mert így veszít az édeskés ízéből). Nagyjából 2 cm-es kockákra vágjuk, majd a pörköltalapba szórjuk. Addig főzzük, amíg a jackfruit átveszi a szaft ízét, de még nem főtt szét (8-10 perc). Megszórjuk aprított petrezselyemmel.
A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a pörkölttel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a vegán pörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!