Street Kitchen

Brassói-gyros

Brassói-gyros

Hozzávalók
400 g
sertésszűz
400 g
krumpli
8 ek
olaj
1 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt paprika
2 tk
fokhagymapor
2 tk
majoránna
1 - 2 tk
keményítő
(ha szükséges)
4 db
pita
(bolti)
A tálaláshoz
tejföl
savanyú uborka

Elkészítés

A brassói-gyros a nyíregyházival ellentétben nem csirkemellből készül. A sertésszüzet és a krumplit is 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A krumplit bő, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután 4 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben.

A raguhoz egy lábasban, 4 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk a húst, majd kiszedjük, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit lepirítjuk. Ekkor rászórjuk a fűszereket, ráöntünk 200 ml vizet, és többször felöntve puhára főzzük az alapot. Ha szép sűrű lett, visszarakjuk a húst, és felöntjük még 200 ml vízzel. Felforraljuk, majd belekeverjük a megpirított krumplit, és összeforraljuk. Ha hígnak találjuk, 1-2 teáskanál keményítővel besűríthetjük. 

A pitát megpirítjuk, levágjuk a tetejét, beletöltjük a ragut, ízlés szerint rakunk bele tejfölt és savanyú uborkát, és kész is.

Brassói gyros
Brassói gyros

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több tuti gyros, ha unjátok a sablonos brassóit:

Lilla-féle görög gyros

Nyíregyházi gyros, avagy Nyírosz

Sült csicseriborsós gyros

www.streetkitchen.hu

Ha unjátok a klasszikus töltelékeket a pitás gyrosban, és szeretnétek egy kicsit magyarosabb vonalat, akkor ez a ti receptetek. Savanyú ubival, tejföllel tökéletes.

Hozzávalók

4 főre
400 g
sertésszűz
400 g
krumpli
8 ek
olaj
1 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt paprika
2 tk
fokhagymapor
2 tk
majoránna
1 - 2 tk
keményítő
(ha szükséges)
4 db
pita
(bolti)
A tálaláshoz
tejföl
savanyú uborka

A brassói-gyros a nyíregyházival ellentétben nem csirkemellből készül. A sertésszüzet és a krumplit is 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A krumplit bő, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután 4 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben.

A raguhoz egy lábasban, 4 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk a húst, majd kiszedjük, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit lepirítjuk. Ekkor rászórjuk a fűszereket, ráöntünk 200 ml vizet, és többször felöntve puhára főzzük az alapot. Ha szép sűrű lett, visszarakjuk a húst, és felöntjük még 200 ml vízzel. Felforraljuk, majd belekeverjük a megpirított krumplit, és összeforraljuk. Ha hígnak találjuk, 1-2 teáskanál keményítővel besűríthetjük. 

A pitát megpirítjuk, levágjuk a tetejét, beletöltjük a ragut, ízlés szerint rakunk bele tejfölt és savanyú uborkát, és kész is.

Brassói gyros
Brassói gyros

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több tuti gyros, ha unjátok a sablonos brassóit:

Lilla-féle görög gyros

Nyíregyházi gyros, avagy Nyírosz

Sült csicseriborsós gyros

Ha tetszett a brassói-gyros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése