A brassói-gyros a nyíregyházival ellentétben nem csirkemellből készül. A sertésszüzet és a krumplit is 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A krumplit bő, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután 4 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben.
A raguhoz egy lábasban, 4 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk a húst, majd kiszedjük, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit lepirítjuk. Ekkor rászórjuk a fűszereket, ráöntünk 200 ml vizet, és többször felöntve puhára főzzük az alapot. Ha szép sűrű lett, visszarakjuk a húst, és felöntjük még 200 ml vízzel. Felforraljuk, majd belekeverjük a megpirított krumplit, és összeforraljuk. Ha hígnak találjuk, 1-2 teáskanál keményítővel besűríthetjük.
A pitát megpirítjuk, levágjuk a tetejét, beletöltjük a ragut, ízlés szerint rakunk bele tejfölt és savanyú uborkát, és kész is.

Elkészítési idő: kb. 40 perc