Hozzávalók
A mártáshoz
- 400 g tejföl
- 4 ek majonéz
- 3 tk porcukor
- 2 - 3 ek ketchup
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A húshoz
- 1 kg csirkemell
- 2 tk só
- 4 tk fokhagymapor
- 2 tk pirospaprika
- 3 tk őrölt kömény
- frissen őrölt bors
- 3 - 4 ek olaj
Az összeállításhoz
- ½ fej lila hagyma
- 7 - 8 szem koktélparadicsom
- ½ db kígyóuborka
- 4 - 5 ek konzervkukorica
- 5 db gyroskifli vagy normál nagyságú bagett
- 100 g trappista sajt
Hozzávalók
A mártáshoz
- 400 g tejföl
- 4 ek majonéz
- 3 tk porcukor
- 2 - 3 ek ketchup
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A húshoz
- 1 kg csirkemell
- 2 tk só
- 4 tk fokhagymapor
- 2 tk pirospaprika
- 3 tk őrölt kömény
- frissen őrölt bors
- 3 - 4 ek olaj
Az összeállításhoz
- ½ fej lila hagyma
- 7 - 8 szem koktélparadicsom
- ½ db kígyóuborka
- 4 - 5 ek konzervkukorica
- 5 db gyroskifli vagy normál nagyságú bagett
- 100 g trappista sajt
A mártáshoz csomómentesre keverjük a tejfölt, a majonézt, a porcukrot, a ketchupot és a fűszereket, majd hűtőbe tesszük pihenni.
A csirkemellet kis darabokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszerekkel és az olajjal, majd egy serpenyőben alaposan lepirítjuk.
Az uborkát gyufaszál vastagságúra, a lila hagymát apróra, a koktélparadicsomot szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. A kiflit bevágjuk, mintha egy hot dogot csinálnánk, és egy száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk kicsit.
Ezután már csak össze kell állítani: a kifli aljára rakunk egy kevés mártást, erre jöhet egy jó adag husi, újabb adag mártás, zöldségek, mártás, végül a reszelt sajt.
Ha tetszett a nyíregyházi gyros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!