Hirdetés
Karácsonyi menü

Sült csicseriborsós gyros

Hozzávalók

4
főre
+
1 konzerv csicseriborsó
1 db paradicsom
2 - 3 db salátalevél
1 fej kisebb lilahagyma
4 db pita

A fűszersóhoz

2 tk só
1 csapott tk pirospaprika
1 csapott tk bors
1 csapott tk fokhagymapor
1 csapott tk oregánó
½ tk római kömény
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi szerecsendió

A tzatzikihoz

1 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
1 doboz görög joghurt (nagy doboz)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült csicseriborsós gyros

Vannak azok a napok, amikor egyáltalán nem kívánjuk a húst, de a grillzöldségek nem elégítenek ki, úgyhogy valami olyanhoz kell nyúlni, ami aktuális igényeinknek is megfelel. Na, ez a csicseriborsós gyros például ilyen. Gyors, laktató, és nagyon finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 konzerv csicseriborsó
1 db paradicsom
2 - 3 db salátalevél
1 fej kisebb lilahagyma
4 db pita

A fűszersóhoz

2 tk só
1 csapott tk pirospaprika
1 csapott tk bors
1 csapott tk fokhagymapor
1 csapott tk oregánó
½ tk római kömény
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi szerecsendió

A tzatzikihoz

1 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
1 doboz görög joghurt (nagy doboz)
Bevásárlólistához adom

Fotó: Gál BettinaA csicseriborsót leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amíg készül a csicseriborsó, megcsináljuk a tzatzikit. Lereszeljük az uborkát, megsózzuk, majd 10 percig pihentetjük, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk az uborkából a sok fölösleges vizet, hozzányomjuk a fokhagymát, felöntjük a joghurttal, majd borssal és citromlével ízesítjük. A pitákat megpirítjuk, először belerakjuk a zöldségeket, a salátát, a hagymát és a paradicsomot, majd jöhet a tzatziki, a csicseriborsó, és a tetejére még egy kis tzatziki.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások