Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 db paradicsom
- 2 - 3 db salátalevél
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 4 db pita
A fűszersóhoz
- 2 tk só
- 1 csapott tk pirospaprika
- 1 csapott tk bors
- 1 csapott tk fokhagymapor
- 1 csapott tk oregánó
- ½ tk római kömény
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 késhegynyi szerecsendió
A tzatzikihoz
- 1 db kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- 1 doboz görög joghurt (nagy doboz)
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 db paradicsom
- 2 - 3 db salátalevél
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 4 db pita
A fűszersóhoz
- 2 tk só
- 1 csapott tk pirospaprika
- 1 csapott tk bors
- 1 csapott tk fokhagymapor
- 1 csapott tk oregánó
- ½ tk római kömény
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 késhegynyi szerecsendió
A tzatzikihoz
- 1 db kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- 1 doboz görög joghurt (nagy doboz)
A sült csicseriborsós gyros elkészítése még a hagyományosnál is egyszerűbb. Az pedig biztos, hogy az eredmény finomabb, mint ha készen vesszük! Először a csicseriborsót leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amíg készül a csicseriborsó, megcsináljuk a tzatzikit. Lereszeljük az uborkát, megsózzuk, majd 10 percig pihentetjük, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk az uborkából a sok fölösleges vizet, hozzányomjuk a fokhagymát, felöntjük a joghurttal, majd borssal és citromlével ízesítjük. A pitákat megpirítjuk, először belerakjuk a zöldségeket, a salátát, a hagymát és a paradicsomot, majd jöhet a tzatziki, a csicseriborsó, és a tetejére még egy kis tzatziki.