Mikrós croissant-felfújt

Hozzávalók

4
főre
+
6 db croissant
1 marék fagyasztott málna
50 g étcsoki
450 ml tej
40 g porcukor
2 db tojás
20 g vaníliás cukor
40 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mikrós croissant-felfújt

Ha megmaradt pár darab croissant-otok, vagy akár más, vajas péksütitek, akkor remek felfújtat tudtok belőle készíteni. Ja, és nyugodtan variáljátok a hozzávalókat: cseréljétek fel a málnát áfonyára, szederre, az étcsokit pedig fehér vagy tejcsokira, mert úgy is szuper lesz a végeredmény.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
6 db croissant
1 marék fagyasztott málna
50 g étcsoki
450 ml tej
40 g porcukor
2 db tojás
20 g vaníliás cukor
40 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A mikrós croissant-felfújthoz a croissant-okat kisebb darabokra vágjuk, és a felét elosztjuk egy kb. 18 x 18 cm-es sütőtál aljában. Dobunk közé pár szem málnát, és a kisebb darabokra vágott étcsokiból is szórunk rá egy keveset. 

A tejet összekeverjük a porcukorral, a tojásokkal és a vaníliás cukorral és a vajjal, majd a felét ráöntjük a tál alján elhelyezett croissant-okra. Ezután rárétegezzük a maradék, darabokra vágott croissant-okat, a málnát, az étcsokit, ráöntjük a maradék tejes keveréket, és mikróban magas fokozaton 12-15 percig mikrózzuk.

Porcukorral megszórva tálaljuk még melegen, de akár hidegen is jó.

A fagyasztott málna helyett friss gyümölcsöket is használhattok, epret vagy akár áfonyát is.

mikrós croissant felfújt

Ha tetszett a mikrós croissant-felfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Croissant szendvics házi majonézzel felturbózva

A legcukibb banános-csokis croissant

Serpenyős sült croissant-szendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?