Hozzávalók
- 200 g fusilli tészta
- 250 g csirkemell
- 30 ml olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 190 g konzerv kukorica
- 400 ml tejszín
- 70 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- füstölt trappista
- 1 - 2 tk chilipehely
Hozzávalók
- 200 g fusilli tészta
- 250 g csirkemell
- 30 ml olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 190 g konzerv kukorica
- 400 ml tejszín
- 70 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- füstölt trappista
- 1 - 2 tk chilipehely
A kukoricás-csirkés tészta elkészítéséhez a tésztának felteszünk forrni vizet, majd ha már forr, beletesszük a fusillit, és megsózzuk.
A csirkét felkockázzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, majd belenyomjuk a fokhagymát. Kb. 10 másodperc után hozzáadjuk a csirkemellet, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, majd 3-4 perc pirítás után hozzáadjuk a kukoricát is. További 1-2 perc pirítás következik, majd felöntjük a tejszínnel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a vajat, majd ha elolvadt, belekeverjük a leszűrt tésztát is, és jól átforgatjuk benne. Megszórjuk friss petrezselyemmel.
Tányérba szedjük az ételt, reszelünk rá füstölt trappistát, petrezselyemmel díszítjük, szórunk rá chilipelyhet, és tálaljuk.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: 10 perc
- Összesen: 15 perc
Ha tetszett akukoricás-csirkés tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!