Hozzávalók
A tésztához
- 190 g cukor
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 2 db tojás
- 180 ml tej
- 190 g liszt
- 28 g kakaópor
- 8 g sütőpor
- 1 marék apróra vágott dió
Az öntethez
- 50 ml tejszín
- 100 g fehér csoki
Hozzávalók
A tésztához
- 190 g cukor
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 2 db tojás
- 180 ml tej
- 190 g liszt
- 28 g kakaópor
- 8 g sütőpor
- 1 marék apróra vágott dió
Az öntethez
- 50 ml tejszín
- 100 g fehér csoki
A tésztához a cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jöhet egy újabb alapos keverés. A műanyag, magasabb falú forma alját és oldalait kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és mikróban, kb. 900-1000 wattos teljesítményen (80%-on, ha olyan mikród van, ami százalékban adja meg a teljesítményt) 7-8 percig mikrózzuk. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, hagyjuk langyosra hűlni, majd kiemeljük a formából, és rácsra téve kihűtjük.
Közben a tejszínt jól felmelegítjük, beletördeljük a fehér csokit, és ha elolvadt, ezzel az öntettel öntjük le a kockákra vágott sütit.
Ha tetszett a mikrós kakaós-diós süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!