Sörös egyserpenyős csirkebrassói

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
50 g zsírszalonna
500 g csirkefelsőcomb-filé
1 fej hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
só, bors
½ tk pirospaprika
350 g burgonya
150 ml sör
200 g zöldborsó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sörös egyserpenyős csirkebrassói

Na, lehet, hogy ez nem egy klasszik brassói, de egyetlen serpenyővel megoldjátok a feladatot, és kész is a vacsi.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
50 g zsírszalonna
500 g csirkefelsőcomb-filé
1 fej hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
só, bors
½ tk pirospaprika
350 g burgonya
150 ml sör
200 g zöldborsó
Bevásárlólistához adom

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsírját, rádobjuk a felcsíkozott csirkecombot, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és magas hőfokon addig pirítjuk, amíg színt nem kaptak. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd rádobjuk a kb. 1,5 x 2 cm-esre vágott burgonyát, felöntjük a sörrel, és a negyedére forraljuk.

Sörös egyserpenyős csirkebrassói
Sörös egyserpenyős csirkebrassói

Jöhet rá a borsó és annyi víz, hogy éppen ellepje az ételt, vagy még talán egy kicsivel kevesebb is. Lefedjük, és addig forraljuk, amíg a folyadék szinte teljesen el nem tűnt és a burgonyánk megfőtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a sörös egyserpenyős csirkebrassói receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások