"Stroganoff" sertéskaraj

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma
50 ml olaj
100 ml fehérbor
2 db babérlevél
300 ml víz
2 csomag vargányakrémleves
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk fehérborecet
1 mk mustár
100 ml tejföl
200 g gomba (konzerv)
1 kis üveg csemegeuborka (200 g)
500 g sertéskaraj
1 csokor petrezselyem

A körethez

1 l víz
200 g rizs
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

"Stroganoff" sertéskaraj

A Stroganoff eredetileg bélszínből készül és egy szupervillantós kaja, de mi most kicsit egyszerűsítünk a sztorin. Valószínűleg a névadó család nem így fogyasztotta, de garantáljuk, hogy az elkészítés 20 perce után te is cárnak fogod érezni magad!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma
50 ml olaj
100 ml fehérbor
2 db babérlevél
300 ml víz
2 csomag vargányakrémleves
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk fehérborecet
1 mk mustár
100 ml tejföl
200 g gomba (konzerv)
1 kis üveg csemegeuborka (200 g)
500 g sertéskaraj
1 csokor petrezselyem

A körethez

1 l víz
200 g rizs
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hagymát félfőre vágjuk, átfuttatjuk az olajon, felöntjük a fehérborral, beletesszük a babérleveleket, és felforraljuk. Kivesszük a babérleveleket, felöntjük a vízzel, majd beleszórjuk a két csomag levesport, kiforraljuk, és sóval, borssal, fokhagymaporral, ecettel, mustárral ízesítjük. Beletesszük a tejfölt, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a konzerv gombát és a csíkokra vágott csemegeuborkát is.

Ezalatt kb. 1 liter, sóval ízesített vizet forralunk, és készre főzzük benne a rizst, majd átszűrjük, olajjal, kis sóval elkeverve pihentetjük.

“Stroganoff” sertéskaraj

A karajt felcsíkozzuk, megpirítjuk, és belekeverjük a mártásba. A petrezselymet a végén adjuk hozzá, és tálalhatjuk is a rizzsel.

Ha tetszett a “Stroganoff” sertés receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások