Hozzávalók
- 250 g vaj
- 280 g mogyoróvaj
- 110 g porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
Hozzávalók
- 250 g vaj
- 280 g mogyoróvaj
- 110 g porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
A mikrós mogyorós karamellához a vajat, a mogyoróvajat, a porcukrot és a vaníliaaromát egy műanyag tálba rakjuk, majd betesszük a mikrohullámú sütőbe, és 1 percig járatjuk magas fokozaton, kb. 850 watton.
Ezután átkeverjük, majd jöhet újabb 1 perc. Ekkorra felolvadt már a vaj és megolvadt a mogyoróvaj, szóval újra átkeverjük az immáron homogén masszát, majd egy sütőpapírral bélelt üveg- vagy műanyag tálba öntjük, 1-1,5 percre visszarakjuk a mikróba, átkeverjük, majd még egy percre visszatesszük.
Ekkorra kicsit sűrűbb lesz az alap állaga. Amikor langyosra hűlt, berakjuk a fagyasztóba, és hagyjuk teljesen megdermedni. Mikor szilárd állagú, kiemeljük a sütőpapírral együtt, kockákra vágjuk, és már fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett a mikrós mogyoróvajas karamella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!