Mikrós mogyoróvajas karamella

Hozzávalók

1
18 x 18-as mikrózható tepsihez
+
250 g vaj
280 g mogyoróvaj
110 g porcukor
1 mk vaníliaaroma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mikrós mogyoróvajas karamella

Ez a mogyorós karamella lábasban is elkészíthető, na de miért vacakolnánk azzal, ha amúgy csak bedobjuk a mikróba, és ott is prímán elkészül. Szóval itt egy 15 perces recept, amivel puha, krémes, olvadozó mogyoróvajas karamelleket fogtok kapni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 x 18-as mikrózható tepsihez
+
250 g vaj
280 g mogyoróvaj
110 g porcukor
1 mk vaníliaaroma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A mikrós mogyorós karamellához a vajat, a mogyoróvajat, a porcukrot és a vaníliaaromát egy műanyag tálba rakjuk, majd betesszük a mikrohullámú sütőbe, és 1 percig járatjuk magas fokozaton, kb. 850 watton.

Ezután átkeverjük, majd jöhet újabb 1 perc. Ekkorra felolvadt már a vaj és megolvadt a mogyoróvaj, szóval újra átkeverjük az immáron homogén masszát, majd egy sütőpapírral bélelt üveg- vagy műanyag tálba öntjük, 1-1,5 percre visszarakjuk a mikróba, átkeverjük, majd még egy percre visszatesszük. 

Ekkorra kicsit sűrűbb lesz az alap állaga. Amikor langyosra hűlt, berakjuk a fagyasztóba, és hagyjuk teljesen megdermedni. Mikor szilárd állagú, kiemeljük a sütőpapírral együtt, kockákra vágjuk, és már fogyaszthatjuk is.

Mikrós mogyoróvajas karamella
Mikrós mogyoróvajas karamella

 Ha tetszett a mikrós mogyoróvajas karamella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?