A palacsinta tésztájának hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk, botmixerrel leturmixoljuk, majd serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez csomómentesre keverjük a tejet a cukorral és a pudingporral, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, és hagyjuk kihűlni (időnként átkeverjük). A palacsintákon eloszlatjuk a pudingot, megszórjuk a durvára vágott dióval, és négyrét hajtjuk. Baracklekvárral, tejszínhabbal és durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.
A palacsinta naggggyon jó, ebben szerintem egyetértünk. Ha véletlenül még nem próbáltátok volna ki egy nagy adag vaníliapudinggal, akkor mindenképp tegyétek meg. Tejszínhabbal, lekvárral és dióval pedig ellenállhatatlan lesz! ;)
Hozzávalók
8 - 10 darabhoz
A tésztához
150 g
liszt
1 csipet
só
1 ek
porcukor
3 db
tojás
300 ml
tej
20 ml
olaj
100 ml
szódavíz
A töltelékhez
600 ml
tej
60 g
cukor
40 g
vaníliás pudingpor
80 g
durvára vágott dió
A díszítéshez
1
kis üveg baracklekvár
tejszínhab
2 ek
durvára vágott dió
A palacsinta tésztájának hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk, botmixerrel leturmixoljuk, majd serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez csomómentesre keverjük a tejet a cukorral és a pudingporral, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, és hagyjuk kihűlni (időnként átkeverjük). A palacsintákon eloszlatjuk a pudingot, megszórjuk a durvára vágott dióval, és négyrét hajtjuk. Baracklekvárral, tejszínhabbal és durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a Vaníliapudinggal töltött diós palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!