Hozzávalók
A palacsintákhoz
- 500 g friss sütőtök vagy 270 g püré
- 3 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 3 ek porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 nagy csipet őrölt gyömbér
- 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
- 1 tk vaníliaaroma
- 50 g olvasztott vaj
- 200 ml tej
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- olaj/vaj a sütéshez
A tálaláshoz
- juharszirup a tálaláshoz
Hozzávalók
A palacsintákhoz
- 500 g friss sütőtök vagy 270 g püré
- 3 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 3 ek porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 nagy csipet őrölt gyömbér
- 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
- 1 tk vaníliaaroma
- 50 g olvasztott vaj
- 200 ml tej
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- olaj/vaj a sütéshez
A tálaláshoz
- juharszirup a tálaláshoz
Ha friss sütőtökkel dolgozunk, kis darabokra vágjuk, tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután vagy egy villával áttörjük, vagy aprítógépbe tesszük, és lepürésítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját pedig összekeverjük a pürével, a cukorral, a fűszerekkel, a vaníliával, az olvasztott vajjal és a tejjel, végül mehet bele a liszt és a sütőpor.
Csomómentesre keverjük a tésztát, majd egy spatulával beleforgatjuk a fehérjehabot, és enyhén olajozott serpenyőben, közepes hőmérsékleten, 2-3 evőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsintákat. Juharsziruppal vagy mézzel meglocsolva tálaljuk.
Ha tetszett a sütőtökös amerikai palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!