Hirdetés

Citromkrémes palacsinta

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A citromkrémhez

110 g cukor
2 db citrom kifacsart leve (70 ml)
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
1 tk étkezési keményítő
1 kis csokor bazsalikom
30 g vaj

A palacsintához

150 g liszt
1 csipet só
1 ek porcukor
3 db tojás
300 ml tej
100 ml szódavíz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Citromkrémes palacsinta

Persze a szokásos, nagy klasszikus lekváros, túrós vagy kakaós palacsinták is szuperek, de ha valami igazán nyári ízre vágytok, akkor ne szalasszátok el elkészíteni ezt a csodálatos citromkrémes palacsintát! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A citromkrémhez

110 g cukor
2 db citrom kifacsart leve (70 ml)
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
1 tk étkezési keményítő
1 kis csokor bazsalikom
30 g vaj

A palacsintához

150 g liszt
1 csipet só
1 ek porcukor
3 db tojás
300 ml tej
100 ml szódavíz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A citromkrémhez a vaj kivételével a hozzávalókat összekeverjük az apróra vágott bazsalikommal, és vízgőz fölött besűrítjük. Belekeverjük a vajat is, majd hagyjuk kihűlni. 

Citromkrémes palacsinta

A palacsintához a hozzávalókat egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel lezúzzuk, hogy csomómentes legyen. A megszokott módon kisütjük a palacsintákat, és mikor kihűltek, vékonyan megkenjük őket a citromkrémmel, majd kevés porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a citromkrémes palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások