Hozzávalók
A citromkrémhez
- 110 g cukor
- 2 db citrom kifacsart leve (70 ml)
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 kis csokor bazsalikom
- 30 g vaj
A palacsintához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
Hozzávalók
A citromkrémhez
- 110 g cukor
- 2 db citrom kifacsart leve (70 ml)
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 kis csokor bazsalikom
- 30 g vaj
A palacsintához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
A citromkrémhez a vaj kivételével a hozzávalókat összekeverjük az apróra vágott bazsalikommal, és vízgőz fölött besűrítjük. Belekeverjük a vajat is, majd hagyjuk kihűlni.
A palacsintához a hozzávalókat egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel lezúzzuk, hogy csomómentes legyen. A megszokott módon kisütjük a palacsintákat, és mikor kihűltek, vékonyan megkenjük őket a citromkrémmel, majd kevés porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a citromkrémes palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!