Hozzávalók
- 2 db tojás
- 30 g vaníliás cukor
- 100 g cukor
- 500 ml tej
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 5 db croissant
- 300 g fagyasztott szeder
- porcukor a tálaláshoz
Szedres croissant-felfújt
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 30 g vaníliás cukor
- 100 g cukor
- 500 ml tej
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 5 db croissant
- 300 g fagyasztott szeder
- porcukor a tálaláshoz
A szedres croissant-felfújthoz először a tojásokat kihabosítjuk a kétfajta cukorral, majd belekeverjük a tejet. Egy közepes tepsit kivajazunk, és beledobáljuk a 3-4 cm vastag szeletekre vágott croissant-okat. Ha már kicsit szikkadt, akkor így dolgozunk vele tovább, ha esetleg friss, akkor érdemes bedobni a 200 fokos sütőbe 4-5 percre, hogy kicsit megpiruljon, így ugyanis jobban magába szívja a keveréket. Ezután leöntjük a “sodóval”, rádobáljuk a szedret, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 30 perc
- Összesen: 40 perc
Ha tetszett a szedres croissant-felfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!