Szilvabefőttes-pudingporos kevert süti

Hozzávalók

1
25x30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

100 g búzadara
250 g joghurt
40 g vaníliapuding
60 g liszt
10 g sütőpor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
1 db narancs
92 g cukor
8 g vaníliás cukor
100 g vaj
2 db tojás

Az aljára

100 g lecsepegtetett befőtt szilva
2 ek cukor a tepsi aljára
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Szilvabefőttes-pudingporos kevert süti

Mikor megkóstolták a többiek, nem akarták elhinni, hogy a sokat vitatott pudingpor van benne. Imádták, és mind elfogyott.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

1
25x30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

100 g búzadara
250 g joghurt
40 g vaníliapuding
60 g liszt
10 g sütőpor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
1 db narancs
92 g cukor
8 g vaníliás cukor
100 g vaj
2 db tojás

Az aljára

100 g lecsepegtetett befőtt szilva
2 ek cukor a tepsi aljára
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A búzadarát összekeverjük a joghurttal, és állni hagyjuk egy órán át.

A száraz összetevőket, tehát a pudingport, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tojásokkal, majd összeforgatjuk a joghurtos résszel is. Ezután a száraz összetevőket is belekeverjük.

A lecsepegtetett szilvákat kicsit összevágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a két evőkanálnyi cukrot az aljára szórjuk, majd ráfektetjük a szilvákat is, és végül nyakon öntjük a süteménymasszával.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Felvágás előtt legalább langyosra hagyjuk hűlni, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Szilvabefőttes-pudingporos kevert süti
Szilvabefőttes-pudingporos kevert süti

Ha tetszett a szilvabefőttes-pudingporos kevert süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?