Hozzávalók
A tésztához
- 100 g búzadara
- 250 g joghurt
- 40 g vaníliapuding
- 60 g liszt
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 2 db narancs
- 92 g cukor
- 8 g vaníliás cukor
- 100 g vaj
- 2 db tojás
Az aljára
- 100 g lecsepegtetett befőtt szilva
- 2 ek cukor a tepsi aljára
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g búzadara
- 250 g joghurt
- 40 g vaníliapuding
- 60 g liszt
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 2 db narancs
- 92 g cukor
- 8 g vaníliás cukor
- 100 g vaj
- 2 db tojás
Az aljára
- 100 g lecsepegtetett befőtt szilva
- 2 ek cukor a tepsi aljára
A búzadarát összekeverjük a joghurttal, és állni hagyjuk, amíg a többi hozzávalóval dolgozunk.
A száraz összetevőket, tehát a pudingport, a lisztet, a fahéjat és a sót összekeverjük. A narancsok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk, és összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tojásokkal, majd összeforgatjuk a joghurtos résszel is. Ezután a száraz összetevőket is belekeverjük.
A lecsepegtetett szilvákat kicsit összevágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a két evőkanálnyi cukrot az aljára szórjuk, majd ráfektetjük a szilvákat is, és végül nyakon öntjük a süteménymasszával.
170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Felvágás előtt legalább langyosra hagyjuk hűlni.
Ha tetszett a szilvabefőttes-pudingporos kevert süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!