Hozzávalók
- 2 - 3 ek mazsola
- 100 ml sütőrum
- 400 ml tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 3 - 4 ek cukor
- kb. 30 g vaj
- 1 csomag bolti leveles tészta (400 g/csomag)
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 2 - 3 ek mazsola
- 100 ml sütőrum
- 400 ml tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 3 - 4 ek cukor
- kb. 30 g vaj
- 1 csomag bolti leveles tészta (400 g/csomag)
- 1 db tojás
A vaníliapudingos csiga a rumos mazsolától lesz még extrább. Ehhez a mazsolát egy tálba tesszük, és nyakon öntjük a rummal, majd félretesszük. A tejből egy keveset teszünk egy gyorsforralóba, majd elkeverjük benne a pudingport. Ha már csomómentesre kevertük, felöntjük a maradék tejjel, és elkeverjük benne a cukrot.
Közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a puding. Ha felforrt, és be is sűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vajat és a lecsöpögtetett mazsolát. A tetejére terítünk egy folpackot, és hagyjuk kissé kihűlni. A fóliára azért van szükség, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
A tésztát kiterítjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a pudingot, majd a rövidebb oldalánál elkezdjük feltekerni. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, így elérve a csigaformát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ha kissé eldeformálódnak a csigák, az ujjunkkal megformázzuk, arra törekedve, hogy minél szebb, kerek formájuk legyen.
Sütés előtt lekenjük a csigákat a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Ha tetszett a vaníliapudingos csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!