Hozzávalók
- 2 szelet mirelit rántott hús
- 2 db magos zsemle
- 20 g vaj
- 0.25 cikk jégsali
- 1 db paradicsom (kisebb)
- ½ fej lila hagyma
A karamellizált hagymához
- 1 ek olívaolaj
- 2 fej lila hagyma
- só, bors
- 1 ek balzsamecet
A mártáshoz
- 2 ek majonéz
- 4 ek tejföl
- 3 tk oregánó
- 2 tk fokhagymapor
- só, bors
Hozzávalók
- 2 szelet mirelit rántott hús
- 2 db magos zsemle
- 20 g vaj
- 0.25 cikk jégsali
- 1 db paradicsom (kisebb)
- ½ fej lila hagyma
A karamellizált hagymához
- 1 ek olívaolaj
- 2 fej lila hagyma
- só, bors
- 1 ek balzsamecet
A mártáshoz
- 2 ek majonéz
- 4 ek tejföl
- 3 tk oregánó
- 2 tk fokhagymapor
- só, bors
A mirelit húst sütőbe dobjuk, a zacskón leírtak szerint. Míg sül, elkészítjük a karamellizált hagymát, amihez az olajon elkezdjük párolni a felszeletelt lila hagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a balzsamecettel, és 10-15 perc alatt megpirítjuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük.
A zsemléket elfelezzük, és a belső felüket megpirítjuk a vajon. Ezután összerakjuk a szendvicset: a zsemle aljára tesszük a mártást, erre jöhet a husi, a felszeletelt zöldségek, a karamellizált hagyma, végül a zsemle teteje.
Ha tetszett a rántott húsos mirelit szendó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!