Street Kitchen

Savanyúkáposztás,füstölttarjásmelegszendvics

Savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics

Hozzávalók
2 ek
étolaj
150 g
savanyú káposzta
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
100 g
szeletelt főtt-füstölt tarja
100 g
trappista sajt
0.5 csokor
petrezselyem
8 szelet
toastkenyér
A mártogatóshoz
6 ek
majonéz
2 ek
tormakrém
A tálaláshoz
4 db
koktélparadicsom
1 szál
újhagyma

Elkészítés

A savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics recept első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez egy forró serpenyőben elkezdjük pirítani az olajon a kissé megmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát, amit előzőleg kicsit összevágtunk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. 3 perc pirítás után mehet rá a finomra vágott lila hagyma és a fokhagyma, és sózzuk, borsozzuk. 1 perc után hozzádobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott tarját. Összekeverjük, és egy keverőtálba tesszük kicsit hűlni. Belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk az aprított petrezselymet is. Az alaposan összekevert masszával megkenünk 4 szelet toastkenyeret, befedjük a maradék 4 szelettel, és mehetnek is a melegszendvicssütőbe. 

Amíg sülnek a melegszendók, egy kisebb tálban elkeverjük a majonézt és a tormát. Tányérra pakoljuk a háromszögre vágott szendókat, mellé jöhet a paradicsom és az újhagyma, és már indulhat is a tunkolás a majonézes tormába. 

savanyu-kaposztas-fustolt-tarjas-melegszendvics-recept-1
Savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 5 perc

Még több cuccos melegszendvics recept vár az oldalunkon:

Sajtburger-melegszendvics

Zsíros kenyér melegszendvics

Magyaros vega melegszendvics

www.streetkitchen.hu

A Szendvics rovat támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha melegszendó lennék, biztos így akarnám bevégezni. Nem egy szokványos recept, no de mi sem vagyunk szokványosak, így nem voltunk restek összedobni.

Hozzávalók

4 darab szendvicshez
2 ek
étolaj
150 g
savanyú káposzta
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
100 g
szeletelt főtt-füstölt tarja
100 g
trappista sajt
0.5 csokor
petrezselyem
8 szelet
toastkenyér
A mártogatóshoz
6 ek
majonéz
2 ek
tormakrém
A tálaláshoz
4 db
koktélparadicsom
1 szál
újhagyma

A savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics recept első lépéseként a tölteléket készítjük el. Ehhez egy forró serpenyőben elkezdjük pirítani az olajon a kissé megmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát, amit előzőleg kicsit összevágtunk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. 3 perc pirítás után mehet rá a finomra vágott lila hagyma és a fokhagyma, és sózzuk, borsozzuk. 1 perc után hozzádobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott tarját. Összekeverjük, és egy keverőtálba tesszük kicsit hűlni. Belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk az aprított petrezselymet is. Az alaposan összekevert masszával megkenünk 4 szelet toastkenyeret, befedjük a maradék 4 szelettel, és mehetnek is a melegszendvicssütőbe. 

Amíg sülnek a melegszendók, egy kisebb tálban elkeverjük a majonézt és a tormát. Tányérra pakoljuk a háromszögre vágott szendókat, mellé jöhet a paradicsom és az újhagyma, és már indulhat is a tunkolás a majonézes tormába. 

savanyu-kaposztas-fustolt-tarjas-melegszendvics-recept-1
Savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 5 perc

Még több cuccos melegszendvics recept vár az oldalunkon:

Sajtburger-melegszendvics

Zsíros kenyér melegszendvics

Magyaros vega melegszendvics

Ha tetszett a savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése