Hirdetés

Magyaros vega melegszendvics

Hozzávalók

4
főre
+

A krémhez

2 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
fél db paprika
2 ek sűrített paradicsom
1 tk füstölt pirospaprika
1 mk őrölt kömény
só, bors
150 ml víz
1 doboz Creaveg darálthús-pótló (200 g)

Az összerakáshoz

2 db nagyobb bagett
200 g reszelt sajt

A tálaláshoz

ketchup
lila hagyma ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Magyaros vega melegszendvics

Ha vegák vagytok, de imádjátok a magyaros ízeket, akkor nem kell tovább görgetni egy jó kis magyaros melegszendvicskrémért.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A krémhez

2 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
fél db paprika
2 ek sűrített paradicsom
1 tk füstölt pirospaprika
1 mk őrölt kömény
só, bors
150 ml víz
1 doboz Creaveg darálthús-pótló (200 g)

Az összerakáshoz

2 db nagyobb bagett
200 g reszelt sajt

A tálaláshoz

ketchup
lila hagyma ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vega melegszendvicshez először egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát. Rádobjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is pirítjuk még 2 percig. Megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, felöntjük a vízzel, felforraljuk, majd belerakjuk a húspótlót, és 4-5 percig főzzük. Ha besűrűsödött, elzárjuk a tűzhelyet.

A bagetteket elfelezzük, megkenjük a krémmel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje. Ketchuppal és lila hagymával megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

vega melegszendvics
Magyaros vega melegszendvics

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több húsmentes melegszendvics:

Zöldfűszeres-sajtos

Padlizsánkrémes

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?