Hozzávalók
- 80 g füstölt kolbász
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- só
- 6 szelet toastkenyér
- 1 ek sertészsír
- 1 mk fűszerpaprika
Hozzávalók
- 80 g füstölt kolbász
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- só
- 6 szelet toastkenyér
- 1 ek sertészsír
- 1 mk fűszerpaprika
A zsíros kenyér melegszendvics elkészítéséhez a kolbászt vékony karikákra vágjuk és egy közepesen forró serpenyőben kisütjük a zsírját, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük. A visszamaradt zsírban 2-3 perc alatt megdinszteljük a szeletekre vágott lila hagymát. Sózzuk, majd azt is kiszedjük a serpenyőből.
A toastkenyeret megkenjük a zsírral, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a megsült kolbászt, a lila hagymát, aztán jöhet egy újabb, vékonyan megkent toast kenyér, szintén a pirospaprika, a kolbász, a lila hagyma, majd lezárjuk a szendvicset egy szintén vékonyan megkent kenyérszelettel. Kontaktgrillben vagy összecsukható melegszendvicssütőben 2-3 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a zsíros kenyér melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Reggelire vagy tízóraira nincs is jobb egy melegszendvicsnél. Talán azzal lehet fokozni, ha minden nap más verziót próbáltok ki! A lényeg, hogy a sajtot lehetőleg ne hagyjátok ki belőle.
Serpenyős ketchupos-sajtos melegszendvics