Hozzávalók
- 200 g csuszatészta
- só
- 150 g lángolt kolbász
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt fűszerkömény
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 200 g juhtúró
- 100 g tejföl
- bolti pirított hagyma ízlés szerint
Hozzávalók
- 200 g csuszatészta
- só
- 150 g lángolt kolbász
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt fűszerkömény
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 200 g juhtúró
- 100 g tejföl
- bolti pirított hagyma ízlés szerint
A kolbászos juhtúrós csusza elkészítését a tészta főzésével kezdjük. Ehhez egy nagyobb lábasban enyhén sós, forrásban lévő vízben, a csomagoláson írt idő alatt készre főzzük a tésztát.
Közben a kolbászt elnegyedeljük, majd felkockázzuk, és egy erős lángon hevített serpenyőben ropogósra sütjük. Ha kész, kivesszük, és félretesszük.
A finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát megdinszteljük a kolbászzsíron, köménnyel, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a leszűrt tésztát, és erős lángon, néha belekeverve lepirítjuk.
Ezután hozzákeverjük a juhtúrót, ha kell, megsózzuk, és tejföllel, a ropogós kolbásszal, valamint pirított hagymával tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a 15 perces kolbászos-juhtúrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!