Hirdetés

15 perces kolbászos-juhtúrós csusza

Hozzávalók

2
főre
+
200 g csuszatészta
150 g lángolt kolbász
1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
3 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fűszerkömény
1 csipet őrölt fekete bors
200 g juhtúró
100 g tejföl
bolti pirított hagyma ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

15 perces kolbászos-juhtúrós csusza

Nem csak a klasszikus túrós változat finom, ha szeretitek a juhtúrót, ezt is imádni fogjátok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
200 g csuszatészta
150 g lángolt kolbász
1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
3 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fűszerkömény
1 csipet őrölt fekete bors
200 g juhtúró
100 g tejföl
bolti pirított hagyma ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kolbászos juhtúrós csusza elkészítését a tészta főzésével kezdjük. Ehhez egy nagyobb lábasban enyhén sós, forrásban lévő vízben, a csomagoláson írt idő alatt készre főzzük a tésztát.

Közben a kolbászt elnegyedeljük, majd felkockázzuk, és egy erős lángon hevített serpenyőben ropogósra sütjük. Ha kész, kivesszük, és félretesszük.

A finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát megdinszteljük a kolbászzsíron, köménnyel, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a leszűrt tésztát, és erős lángon, néha belekeverve lepirítjuk.

Ezután hozzákeverjük a juhtúrót, ha kell, megsózzuk, és tejföllel, a ropogós kolbásszal, valamint pirított hagymával tálaljuk. 

15 perces kolbászos-juhtúrós csusza
15 perces kolbászos-juhtúrós csusza

Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a 15 perces kolbászos-juhtúrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?