Gyors tészták

Bakonyicsirkésgnocchi

Bakonyi csirkés gnocchi

Hozzávalók
100 ml
tejszín
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
olaj
só, bors
1 mk
őrölt fűszerkömény
800 ml
alaplé
1 ek
pirospaprika
1 üveg
lecsó
(kb. 650 g-os kiszerelés)
500 g
csirkemellfilé
250 g
gomba
100 g
tejföl
1 ek
liszt
500 g
bolti gnocchi

Elkészítés

A bakonyi csirkés gnocchi elkészítéséhez a tisztított hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban, közepes lángon üvegesre pároljuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majd kicsit lepirítjuk, és felöntjük kb. 100 ml alaplével. Amikor elfőtte a levet, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük újabb 100 ml alaplével. Amikor visszapirult zsírjára, felöntjük a maradék alaplével, rárakjuk a lecsót, majd alaposan összeforraljuk, és leturmixoljuk. 

Beletesszük a 3-4 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és kb. 30 percig így főzzük. Ezután hozzáadjuk a felezett-negyedelt gombát, majd behabarjuk a tejföl-tejszín-liszt csomómentesre kevert triójával. Mindenképp alkalmazzunk hőkiegyenlítést, nehogy kicsapódjon a tejtermék!

Végül beleszórjuk a gnocchit, és 3-4 perc alatt készre forraljuk. Tejföllel, illetve ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.

bakonyi-csirke-gnocchi-
Bakonyi csirkés gnocchi

Elkészítési idő: 60 perc

Még több gnocchi, ha unjátok a csirkéset:

Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal

www.streetkitchen.hu

A bakonyi mód egy habart, csiperkés paprikást jelöl. Ez már önmagában is szuper, és ha nincs kedvetek hozzá nokedlit szaggatni, a bolti gnocchi egy meglepően jó alternatíva. Próbáljátok ki! ;)

Hozzávalók

4 főre
100 ml
tejszín
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
olaj
só, bors
1 mk
őrölt fűszerkömény
800 ml
alaplé
1 ek
pirospaprika
1 üveg
lecsó
(kb. 650 g-os kiszerelés)
500 g
csirkemellfilé
250 g
gomba
100 g
tejföl
1 ek
liszt
500 g
bolti gnocchi

A bakonyi csirkés gnocchi elkészítéséhez a tisztított hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban, közepes lángon üvegesre pároljuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majd kicsit lepirítjuk, és felöntjük kb. 100 ml alaplével. Amikor elfőtte a levet, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük újabb 100 ml alaplével. Amikor visszapirult zsírjára, felöntjük a maradék alaplével, rárakjuk a lecsót, majd alaposan összeforraljuk, és leturmixoljuk. 

Beletesszük a 3-4 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és kb. 30 percig így főzzük. Ezután hozzáadjuk a felezett-negyedelt gombát, majd behabarjuk a tejföl-tejszín-liszt csomómentesre kevert triójával. Mindenképp alkalmazzunk hőkiegyenlítést, nehogy kicsapódjon a tejtermék!

Végül beleszórjuk a gnocchit, és 3-4 perc alatt készre forraljuk. Tejföllel, illetve ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.

bakonyi-csirke-gnocchi-
Bakonyi csirkés gnocchi

Elkészítési idő: 60 perc

Még több gnocchi, ha unjátok a csirkéset:

Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal

Ha tetszett a Bakonyi csirkés gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept