Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal

Hozzávalók

a gnocchihoz

250 g ricotta
25 g reszelt parmezán
1 tojás felverve 
só, bors
30 g liszt (ha nagyon nedves a ricotta, akkor lehet hogy többre is szükség lesz) 
½ csomag zöldspárga
vaj

az Alfredo szószhoz

1 ½ dl tejszín
1 citrom
vaj
parmezán
szerecsendió, fehér bors
1 marék zsenge spenót

a tetejére

parmezán
1 marék natúr hántolt tökmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ricotta gnocchi spárgával és citromos alfredo szósszal

Gnocchit nem csak krumpliból lehet készíteni, hanem pl. ricottából is, így még könnyedebb fogás is lesz belőle, főleg ha zöldspárgával és egy citromos szósszal teli közegben landolnak, figyeljetek, isteni lesz, és még hús sincs benne! 
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

a gnocchihoz

250 g ricotta
25 g reszelt parmezán
1 tojás felverve 
só, bors
30 g liszt (ha nagyon nedves a ricotta, akkor lehet hogy többre is szükség lesz) 
½ csomag zöldspárga
vaj

az Alfredo szószhoz

1 ½ dl tejszín
1 citrom
vaj
parmezán
szerecsendió, fehér bors
1 marék zsenge spenót

a tetejére

parmezán
1 marék natúr hántolt tökmag
Bevásárlólistához adom

Aprítógépben összepürésítjük a ricottát, a reszelt parmezánt és a felvert tojás felét (ha kell még esetleg később hozzáadhatjuk a többit) közben sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, míg el nem érjük a kívánt, gyúrható állagot.

A gnocchi tésztát lisztes felületre borítjuk és megformázzuk. Először egy hosszú kb. ujjnyi vastag “kígyót” gyúrunk belőle, majd nagyjából 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy villa segítségével kicsit megnyomkodjuk a gnocchikat és lobogó forró sós vízbe dobjuk. Ha feljöttek a víz felszínére, még 1 percig hagyjuk főni őket, majd leszűrjük és egy kiolajozott tűzálló tál aljára szedjük őket.

img_2952.jpg

A spárgák végeit letördeljük és kidobjuk, a csúcsait félretesszük, a szárakat meg felkarikázzuk. Egy felforrósított serpenyőbe dobunk egy darabka vajat és megpirítjuk rajta a spárgadarabokat, majd rászórjuk a gnocchira. A serpenyőben visszamaradt vajra öntjük a tejszínt, ez lesz a mártás alapja. Elkezdjük hevíteni, majd belereszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét. Dobunk bele még egy darabka vajat, majd ha rottyant egyet, reszelünk hozzá egy jó adag parmezánt. Teszünk bele egy kevés frissen őrölt szerencsendiót és fehér borsot is. Levéve a tűzről dobunk bele egy jó nagy marék zsenge spenótlevelet, ami a hő hatására hamar összeesik, ekkor összekeverjük és a spárgás-gnocchira öntjük. Összekeverjük és még a tetejére is reszelünk egy kis szerecsendiót és parmezánt, rászórunk egy marék tökmagot és a félretett spárgacsúcsokat (vagy más magot). 200 fokos sütőben 15 perc alatt összesütjük és már tálalhatjuk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások