Hozzávalók
- 250 g gnocchi
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 50 g vágott/szeletelt mandula
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- vaj a pirításhoz
- 8 - 10 szem koktélparadicsom
- 150 g zöldbab (fagyasztott is jó)
Hozzávalók
- 250 g gnocchi
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 50 g vágott/szeletelt mandula
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- vaj a pirításhoz
- 8 - 10 szem koktélparadicsom
- 150 g zöldbab (fagyasztott is jó)
Fotó: Fördős PetiA pestóhoz a petrezselymet, a mandulát és az olajat egy aprítógépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk – vagy aprítógép hiányában ezt a folyamatot elvégezzük egy mozsárban. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd kb. fél evőkanál vajat olvasztunk egy forró serpenyőben és ezen elkezdjük aranybarnára pirítani. Fontos, hogy a vízben ne főzzük meg teljesen a gnocchit, mert akkor a pirítással együtt már túl sok hőt kapna – az előírt főzési idő kicsit több mint felét töltse a vízben, aztán a serpenyőben készül majd tökéletesre. A piruló gnocchi mellé dobjuk a félbevagdosott koktélparadicsomokat és a zöldbabot, és hagyjuk, hogy az egész társaság szépen átpiruljon. Ha ez megvan, rákanalazzuk a pestót, és már tálalunk is.