Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Hozzávalók

2
személyre
+
250 g gnocchi
1 nagy csokor friss petrezselyem
50 g vágott/szeletelt mandula
só, bors
100 ml olívaolaj
vaj a pirításhoz
8 - 10 szem koktélparadicsom
150 g zöldbab (fagyasztott is jó)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Igazi megúszós kaja következik, hiszen csak egy kész gnocchira, és egy rettentő gyorsan összedobható pestóra lesz szükség. Ha lenyomtál egy melós napot és este 8-kor már nincs erőd 1 órán át főzni, de béna pizzát sem szeretnél rendelni, akkor ez a te recepted!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
250 g gnocchi
1 nagy csokor friss petrezselyem
50 g vágott/szeletelt mandula
só, bors
100 ml olívaolaj
vaj a pirításhoz
8 - 10 szem koktélparadicsom
150 g zöldbab (fagyasztott is jó)
Bevásárlólistához adom

Fotó: Fördős PetiA pestóhoz a petrezselymet, a mandulát és az olajat egy aprítógépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk – vagy aprítógép hiányában ezt a folyamatot elvégezzük egy mozsárban. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd kb. fél evőkanál vajat olvasztunk egy forró serpenyőben és ezen elkezdjük aranybarnára pirítani. Fontos, hogy a vízben ne főzzük meg teljesen a gnocchit, mert akkor a pirítással együtt már túl sok hőt kapna – az előírt főzési idő kicsit több mint felét töltse a vízben, aztán a serpenyőben készül majd tökéletesre. A piruló gnocchi mellé dobjuk a félbevagdosott koktélparadicsomokat és a zöldbabot, és hagyjuk, hogy az egész társaság szépen átpiruljon. Ha ez megvan, rákanalazzuk a pestót, és már tálalunk is.

Fotó: Fördős Peti
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások