Hirdetés
Instant

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Hozzávalók

2
személyre
+
250 g gnocchi
1 nagy csokor friss petrezselyem
50 g vágott/szeletelt mandula
só, bors
100 ml olívaolaj
vaj a pirításhoz
8 - 10 szem koktélparadicsom
150 g zöldbab (fagyasztott is jó)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Igazi megúszós kaja következik, hiszen csak egy kész gnocchira, és egy rettentő gyorsan összedobható pestóra lesz szükség. Ha lenyomtál egy melós napot és este 8-kor már nincs erőd 1 órán át főzni, de béna pizzát sem szeretnél rendelni, akkor ez a te recepted!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
250 g gnocchi
1 nagy csokor friss petrezselyem
50 g vágott/szeletelt mandula
só, bors
100 ml olívaolaj
vaj a pirításhoz
8 - 10 szem koktélparadicsom
150 g zöldbab (fagyasztott is jó)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Fotó: Fördős PetiA pestóhoz a petrezselymet, a mandulát és az olajat egy aprítógépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk – vagy aprítógép hiányában ezt a folyamatot elvégezzük egy mozsárban. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd kb. fél evőkanál vajat olvasztunk egy forró serpenyőben és ezen elkezdjük aranybarnára pirítani. Fontos, hogy a vízben ne főzzük meg teljesen a gnocchit, mert akkor a pirítással együtt már túl sok hőt kapna – az előírt főzési idő kicsit több mint felét töltse a vízben, aztán a serpenyőben készül majd tökéletesre. A piruló gnocchi mellé dobjuk a félbevagdosott koktélparadicsomokat és a zöldbabot, és hagyjuk, hogy az egész társaság szépen átpiruljon. Ha ez megvan, rákanalazzuk a pestót, és már tálalunk is.

Fotó: Fördős Peti
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások