Citromos-csirkés spagetti

Hozzávalók

2
főre
+
100 ml citromlé
100 g parmezán
1 db citrom héja
1 csipet chilipehely
50 ml olívaolaj + 3-4 ek a pirításhoz
150 g csirkemell
só, bors
280 g spagetti
200 - 300 ml a tészta főzővizéből
1 kis csokor menta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Citromos-csirkés spagetti

Annyira friss, egyszerű és finom, hogy ühmmm! Vigyázzatok, nem fogtok tudni leállni vele! De komolyan…
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
100 ml citromlé
100 g parmezán
1 db citrom héja
1 csipet chilipehely
50 ml olívaolaj + 3-4 ek a pirításhoz
150 g csirkemell
só, bors
280 g spagetti
200 - 300 ml a tészta főzővizéből
1 kis csokor menta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkés spagetti lelkét ezúttal a citromos ízvilág adja, ehhez a citromlevet, a finomra reszelt parmezánt, a citromhéjat, a chilit és az olívaolajat összekeverjük.

A kb. 1×1 cm nagyságú, kockákra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd 3-4 ek olívaolajon, közepes lángon 3-4 perc alatt lepirítjuk.

A spagettit sós, forrásban lévő vízbe tesszük főni, majd kb. 6 perc után átszedjük a tésztát a csirkemellre, ráöntjük a sajtos, citromleves mixet, majd merőkanalanként adagolunk hozzá a főzővízből, és így főzzük tovább 2-3 percig.

Figyeljünk arra, hogy a főzővízből mindig csak annyit tegyünk hozzá, hogy mártást kapjunk, tehát ne vizezzük túl! A legvégén megszórjuk friss mentával.

Elkészítési idő: 20-25 perc

citromos-csirkés spagetti
Citromos-csirkés spagetti

Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?