Hozzávalók
- 100 ml citromlé
- 100 g parmezán
- 1 db citrom héja
- 1 csipet chilipehely
- 50 ml olívaolaj + 3-4 ek a pirításhoz
- 150 g csirkemell
- só, bors
- 280 g spagetti
- 200 - 300 ml a tészta főzővizéből
- 1 kis csokor menta
Citromos-csirkés spagetti
Hozzávalók
- 100 ml citromlé
- 100 g parmezán
- 1 db citrom héja
- 1 csipet chilipehely
- 50 ml olívaolaj + 3-4 ek a pirításhoz
- 150 g csirkemell
- só, bors
- 280 g spagetti
- 200 - 300 ml a tészta főzővizéből
- 1 kis csokor menta
A csirkés spagetti lelkét ezúttal a citromos ízvilág adja, ehhez a citromlevet, a finomra reszelt parmezánt, a citromhéjat, a chilit és az olívaolajat összekeverjük.
A kb. 1×1 cm nagyságú, kockákra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd 3-4 ek olívaolajon, közepes lángon 3-4 perc alatt lepirítjuk.
A spagettit sós, forrásban lévő vízbe tesszük főni, majd kb. 6 perc után átszedjük a tésztát a csirkemellre, ráöntjük a sajtos, citromleves mixet, majd merőkanalanként adagolunk hozzá a főzővízből, és így főzzük tovább 2-3 percig.
Figyeljünk arra, hogy a főzővízből mindig csak annyit tegyünk hozzá, hogy mártást kapjunk, tehát ne vizezzük túl! A legvégén megszórjuk friss mentával.
Elkészítési idő: 20-25 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!