A spenótos-ricottás penne elkészítéséhez egy lábasban vizet forralunk egy pici sóval és olajjal. Amikor felforrt, beleszórjuk a penne tésztát, és al dentére főzzük.
Egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Ezután mehet bele a friss spenót, megfonnyasztjuk, meglocsoljuk citromlével, és belereszeljük a citrom héját is. Rárakjuk a ricottát, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, és hagyjuk 5 percig rotyogni.
Amikor megfőtt a tészta, leszűrjük, majd mehet a serpenyőbe, és alaposan összeforgatjuk a szósszal. Frissen tálaljuk reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel. Nagyon citromos, nagyon szaftos penne, csak hogy egy új kedvenced legyen a tésztaételek világában.

Elkészítési idő: 15 perc
Még több ultraegyszerű, gyorsan elkészíthető tésztás kaját keresel? Szerencsére az instant rovatban összegyűjtöttünk párat. Készítsd el őket, ha időhiányban szenvedsz, vagy csak egyszerűen nem vágysz bonyolult kajára!
Kolbászos-ajváros tészta juhtúróval