Hozzávalók
- 150 g linguine
- 200 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- SK cajun fűszerkeverék
- 30 g vaj
- 1 fej hagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 100 - 150 ml tészta főzővíz
- 300 ml tejszín
Hozzávalók
- 150 g linguine
- 200 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- SK cajun fűszerkeverék
- 30 g vaj
- 1 fej hagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 100 - 150 ml tészta főzővíz
- 300 ml tejszín
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és megtartjuk a főzővizet. Egy serpenyőben a kis kockákra vágott csirkét elkezdjük megpirítani az olajon. Ha egy kis színt kapott, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 1 teáskanál fűszerkeverékkel és tovább pirítjuk 2-3 percig.
Kiszedjük a csirkét, majd a visszamaradt szaftra dobjuk a vajat. Megszórjuk az apróra vágott hagymával, egy csipet sóval és egy kicsit lepirítjuk. Ízesítjük 1 evőkanál fűszerkeverékkel, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Kicsit lepirítjuk, felöntjük a főzővízzel, majd mehet bele a csirke és a tejszín is. Összeforraljuk, a tésztát hozzákeverjük, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a csirkés cajun tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!