Hozzávalók
- 500 ml habtejszín
- 320 g tonhal
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 konzerv kukorica (150 g)
- 250 g penne
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g trappista sajt
Hozzávalók
- 500 ml habtejszín
- 320 g tonhal
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 konzerv kukorica (150 g)
- 250 g penne
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g trappista sajt
A kukoricás-tonhalas penne elkészítése talán a világ legegyszerűbb dolga. Első lépésként egy serpenyőben felmelegítjük a tejszínt, majd amikor forr, hozzákeverjük a tonhalat, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, és végül hozzákeverjük a leszűrt kukoricát is. Kb. 2 perc alatt összeforraljuk, és már el is zárjuk a tűzhelyet – de ha módunk van rá, akkor 1-es fokozatra tesszük az indukciós főzőlapot, és míg elkészítjük a tésztát, melegen tartjuk a mártást.
A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt fogkeményre főzzük bő, lobogó, sós vízben, majd leszűrjük, és hozzákeverjük a szószhoz.
A tálalásnál meghintjük apróra vágott, friss petrezselyemmel, és reszelt trappistát szórunk a tetejére.
Ha tetszett a tonhalas-kukoricás penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!