Tonhalas-kukoricás penne

Hozzávalók

4
főre
+
500 ml habtejszín
320 g tonhal
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 konzerv kukorica (150 g)
250 g penne
1 csokor petrezselyem
150 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tonhalas-kukoricás penne

A tonhalas-kukoricás pennét azoknak találtam ki, akik eddig csak messziről láttak konyhát, és azt is csak képről. Ezt az ételt tényleg szinte bárki pillanatok alatt összedobhatja, és biztosan nem fog csalódni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
47
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 ml habtejszín
320 g tonhal
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 konzerv kukorica (150 g)
250 g penne
1 csokor petrezselyem
150 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kukoricás-tonhalas penne elkészítése talán a világ legegyszerűbb dolga. Első lépésként egy serpenyőben felmelegítjük a tejszínt, majd amikor forr, hozzákeverjük a tonhalat, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, és végül hozzákeverjük a leszűrt kukoricát is. Kb. 2 perc alatt összeforraljuk, és már el is zárjuk a tűzhelyet – de ha módunk van rá, akkor 1-es fokozatra tesszük az indukciós főzőlapot, és míg elkészítjük a tésztát, melegen tartjuk a mártást. 

A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt fogkeményre főzzük bő, lobogó, sós vízben, majd leszűrjük, és hozzákeverjük a szószhoz.

A tálalásnál meghintjük apróra vágott, friss petrezselyemmel, és reszelt trappistát szórunk a tetejére. 

Tonhalas-kukoricás penne
Tonhalas-kukoricás penne

 Ha tetszett a tonhalas-kukoricás penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?