Hozzávalók
A tökfőzelékhez
- 5 ek étolaj vagy zsír
- 200 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 kg fagyasztott gyalult tök
- 400 ml víz
- 1 - 2 zöldség vagy csirke alaplé zselé
- 1 csokor friss kapor
- 1/2 -1 ek ecet (20 %)
- 1 ek cukor
A pörkölthöz
- 1 l víz
- 5 ek étolaj vagy zsír
- 200 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g virsli
- 40 g paprika
- 60 g paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- ½ tk fűszerkömény
- só,bors
Tálaláshoz
- tejföl
Hozzávalók
A tökfőzelékhez
- 5 ek étolaj vagy zsír
- 200 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 kg fagyasztott gyalult tök
- 400 ml víz
- 1 - 2 zöldség vagy csirke alaplé zselé
- 1 csokor friss kapor
- 1/2 -1 ek ecet (20 %)
- 1 ek cukor
A pörkölthöz
- 1 l víz
- 5 ek étolaj vagy zsír
- 200 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g virsli
- 40 g paprika
- 60 g paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- ½ tk fűszerkömény
- só,bors
Tálaláshoz
- tejföl
Ennél a receptnél először a virslis ragut készítjük el a tökfőzelék csak utána következik. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk a zsíron, félrehúzzuk, hozzátesszük a fűszereket, majd elkeverjük az egészet. Rátesszük a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, felöntjük a vízzel majd forraljuk 5-10 percig. Aztán egy botmixerrel pürésítjük az egészet, beletesszük a karikákra vágott virslit és addig bugyogtatjuk, amíg a virsli meg nem főtt és elértük a kívánt sűrűséget. A tökfőzelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd rádobunk 1 kg kiolvasztott gyalult tököt. Felöntjük a vízzel,rádobjuk az alaplé zselét és kb. 20 percig rotyogtatjuk, majd egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítjük. Hozzádobjuk a másik 1 kg gyalult tököt, és nagyjából 10-15 percig lassú tűzön bugyogtatva főzzük. Miután kellően besűrűsödött ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a cukrot, ecetet és aprított kaprot, majd a pörkölttel és 1 kanál tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a tökfőzelék virslipörkölttel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!