Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

1 - 1
adaghoz
+

Eszközök

1 db french press
1 db maghőmérő
1 db shaker

Kókuszos kávé

200 ml tej (3,5%-os)
1 ½ ek kókuszpehely
40 ml kókuszlikőr
1 tk instant kávé
1 tk cukor
jégkocka

Karamellás-málnás kávé

1 púpozott ek cukor
200 ml tej (3,5%-os)
1 tk instant kávé
jégkocka
1 - 2 ek fagyasztott málna

Csokis-narancsos kávé

200 ml tej (3,5%-os)
½ db narancs héja
2 kocka étcsoki
1 tk instant kávé
1 - 2 tk cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

3-féle jegeskávé

Hoztam nektek három különböző ízesítésű jegeskávét a nyárra, amivel hűsíthetitek magatokat, ráadásul az egyikben van egy kis alkohol is, így akár egy medencés partin is megállja a helyét.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 1
adaghoz
+

Eszközök

1 db french press
1 db maghőmérő
1 db shaker

Kókuszos kávé

200 ml tej (3,5%-os)
1 ½ ek kókuszpehely
40 ml kókuszlikőr
1 tk instant kávé
1 tk cukor
jégkocka

Karamellás-málnás kávé

1 púpozott ek cukor
200 ml tej (3,5%-os)
1 tk instant kávé
jégkocka
1 - 2 ek fagyasztott málna

Csokis-narancsos kávé

200 ml tej (3,5%-os)
½ db narancs héja
2 kocka étcsoki
1 tk instant kávé
1 - 2 tk cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kókuszos jegeskávéhoz a tejet, a kókuszpelyhet és a kókuszlikőrt 60-70 fok közé melegítjük, ezután belekeverjük az instant kávét és a cukrot, majd a french pressbe szűrjük. Pumpáló mozdulatokkal kb. a duplájára krémesítjük, habosítjuk a kávét, majd átöntjük egy shakerbe, és néhány jégkockával összerázva lehűtjük. Egy pohárba teszünk pár darab jégkockát, és szervírozzuk is a kávénkat. Ha szeretnénk, pár darab kókuszpehellyel díszíthetjük.

A karamellás-málnás kávéhoz a cukrot közepes hőmérsékleten addig melegítjük, amíg sötétbarna karamell nem lesz belőle (nem kavarjuk meg), majd félrehúzzuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Végül határozott, de óvatos mozdulattal ráöntjük a tejet, visszatesszük a gázra, és addig melegítjük, amíg a karamell el nem olvad. Belekeverjük az instant kávét, majd az egészet átöntjük a shakerbe, és jéggel összerázva lehűtjük. Egy pohárba teszünk 1-2 evőkanál fagyasztott málnát, ráöntjük a kávét, és fogyasztjuk.

A csokis-narancsos kávéhoz a tejbe rakjuk a hámozóval lehúzott narancshéjakat, és 60-70 fok közé melegítjük. Félrehúzzuk, majd beletesszük a csokit, az instant kávét és a cukrot, elkeverjük, az egészet a french pressbe szűrjük, majd pumpáló mozdulatokkal kb. a duplájára krémesítjük, habosítjuk a kávét. Ezután átöntjük egy shakerbe, és néhány jégkockával összerázva lehűtjük a kávénkat. Ízlés szerinti mennyiségű jeget rakunk egy pohárba, majd beletöltjük a jegeskávét.

Ha tetszett a 3-féle jegeskávé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások