Hirdetés
Karácsonyi menü

Forraltbor-sorbet

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
375 ml száraz vörösbor
3 ek méz
1 ek cukor
½ db vaníliarúd
2 szem csillagánizs
4 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
1 cm-es friss gyömbér
1 db narancs leve és héja
½ db citrom leve és héja
½ db fél lime leve és héja
½ db szerecsendió lereszelve
250 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Forraltbor-sorbet

Télen nemcsak a hideg köszönt be, hanem a forraltbor-szezon is. DE! Miért ne ehetnénk egy jó kis sorbet-t, ami forralt bor ízű, a meleg szobában? :D Simán!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
375 ml száraz vörösbor
3 ek méz
1 ek cukor
½ db vaníliarúd
2 szem csillagánizs
4 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
1 cm-es friss gyömbér
1 db narancs leve és héja
½ db citrom leve és héja
½ db fél lime leve és héja
½ db szerecsendió lereszelve
250 ml víz
Bevásárlólistához adom

A vörösbor kivételével az összes többi hozzávalót felforraljuk egy lábasban, és 10 percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk, és beleöntjük a borba. Az egészet felmelegítjük. Ha nem szeretnénk, hogy alkoholos legyen a végeredmény, akkor picit forraljuk fel, ha igen, akkor csak melegítsük fel, és zárjuk el. 

Az egészet hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, szűrjük le, és tegyük egy szélesebb, laposabb edénybe, ezután tegyük a fagyasztóba. Félóránként egy botmixerrel turmixoljuk át. Ha teljesen megfagyott az egész, akkor kis tálkákba gombócozzuk, és tálaljuk.

Forraltbor-sorbet

Ha tetszett a forraltbor-sorbet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások