Hozzávalók
- 375 ml száraz vörösbor
- 3 ek méz
- 1 ek cukor
- ½ db vaníliarúd
- 2 szem csillagánizs
- 4 rúd fahéj
- 8 szem szegfűszeg
- 1 cm-es friss gyömbér
- 1 db narancs leve és héja
- ½ db citrom leve és héja
- ½ db fél lime leve és héja
- ½ db szerecsendió lereszelve
- 250 ml víz
Hozzávalók
- 375 ml száraz vörösbor
- 3 ek méz
- 1 ek cukor
- ½ db vaníliarúd
- 2 szem csillagánizs
- 4 rúd fahéj
- 8 szem szegfűszeg
- 1 cm-es friss gyömbér
- 1 db narancs leve és héja
- ½ db citrom leve és héja
- ½ db fél lime leve és héja
- ½ db szerecsendió lereszelve
- 250 ml víz
A vörösbor kivételével az összes többi hozzávalót felforraljuk egy lábasban, és 10 percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk, és beleöntjük a borba. Az egészet felmelegítjük. Ha nem szeretnénk, hogy alkoholos legyen a végeredmény, akkor picit forraljuk fel, ha igen, akkor csak melegítsük fel, és zárjuk el.
Az egészet hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, szűrjük le, és tegyük egy szélesebb, laposabb edénybe, ezután tegyük a fagyasztóba. Félóránként egy botmixerrel turmixoljuk át. Ha teljesen megfagyott az egész, akkor kis tálkákba gombócozzuk, és tálaljuk.
Ha tetszett a forraltbor-sorbet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!