Hirdetés
Green Kitchen

Sóskaramell-likőr

Hozzávalók

1.5
literhez
+
250 g cukor
½ ek só
600 ml tej
400 ml whisky
200 ml habtejszín
1 csipet só
10 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sóskaramell-likőr

Első kóstolásra lehet, egy kicsit fura arcot fogtok vágni és kicsit bizarrnak tűnhet a sós ízvilág, de akik szeretik a különlegesebb dolgokat, azok nagyon rákaphatnak az ízére.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1.5
literhez
+
250 g cukor
½ ek só
600 ml tej
400 ml whisky
200 ml habtejszín
1 csipet só
10 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sóskaramell-likőr nem egy nagy ördöngösség, de azért oda kell figyelni a részletekre, és nem szabad hagyni, hogy a cukor túlságosan megégjen.

Mi így készítjük: a cukrot egy lábasba szórjuk a sóval, majd közepes lángon sötét színű karamellt olvasztunk belőle. A tejet, a whiskyt és a habtejszínt egy másik lábasban felforrósítjuk, óvatosan a karamellre öntjük, és addig melegítjük, amíg a karamell teljesen feloldódik. Az egészet átszűrjük.

Sóskaramell-likőr
Sóskaramell-likőr

Egy vízgőz fölé állított habüstbe (a víz ne érjen az üst aljához!) tesszük a 10 tojássárgáját, és kevergetve, fokozatosan hozzáöntjük a tejes karamellmixünket. Folyamatos keverés közben – maghőmérővel ellenőrizve – addig főzzük a krémet, amíg eléri a 84 fokot, ekkor kész. Kihűtve fogyasztjuk. (Ha túl sűrűnek találjuk, ízlés szerint tejjel hígíthatjuk.) A tej és a habtejszín miatt sokáig nem tárolható.

Ha tetszett a sóskaramell-likőr receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha nem tudod, mit ajándékozz karácsonykor, akkor ezek az ünnepi italok is érdekelhetnek:

A tökéletes csokilikőr

Tojáslikőr

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások