A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg eper
- 300 ml víz
- 1 kg cukor
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg eper
- 300 ml víz
- 1 kg cukor
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
Az epreket egy botmixer segítségével pürésítjük, majd finom szűrőn átszűrjük. Az így kapott eperlevet egy gyorsforralóba tesszük a vízzel, a cukorral és a bazsalikommal, és közepes lángon, forrástól számítva 10 percig főzzük.
Ha kész, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd kivesszük belőle a bazsalikomot, és üvegekbe töltjük. 1 hétig vígan eláll. Amennyiben van rá módunk, csírátlanított üvegbe töltsük a szörpöt, ezzel növelve az eltarthatóságát.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a házi eperszörp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!