Hozzávalók
- 1 db szép, friss kígyóuborka
- 4 ág friss bazsalikom
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 1 tk rózsabors
- cukor ízlés szerint
Hozzávalók
- 1 db szép, friss kígyóuborka
- 4 ág friss bazsalikom
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 1 tk rózsabors
- cukor ízlés szerint
Igazából nem is recept ez, hiszen csak össze kell pakolászni a dolgokat.
Egy tálba dobjuk a bazsalikomot a szárával együtt, de egy tucat szép levelet előtte lecsípünk róla, ez később jó lesz díszítésnek. Megszórjuk ízlés szerint cukorral és egy törőfával vagy kanállal kicsit összezúzzuk, hogy szépen elkezdjen illatozni. A kígyóuborka 2/3 részét felszeleteljük kb. 2 mm vastagságúra és ezt, valamint a cukorral összetört bazsalikomot is egy megfelelő méretű kancsóba tesszük. Az egészet felöntjük 1,5-2 liter jó meleg, de nem forró vízzel, elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A limonádét jéggel megpakolt poharakba töltjük, és adunk hozzá egy kis friss citrom-, vagy narancslevet. Karikára szeletelt friss uborkával, citrommal és a félretett bazsalikomlevelekkel kínáljuk.