Hirdetés

Uborkás-proseccós limonádé

Hozzávalók

1.5
literhez
+

A cukorsziruphoz

500 ml víz
500 g cukor

A limonádéhoz

3 db kígyóuborka
1 csokor menta
3 db lime
2 db citrom
800 ml prosecco
500 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Uborkás-proseccós limonádé

A nyári hőségben nincs is jobb, mint egy frissítő limonádé. Pláne, hogy ha még némi alkohol is van benne, amivel akár egy szuper kerti partit is megalapozhattok :) Persze akár durvulhattok is, és löttyinthettek bele némi vodkát, de akár ki is hagyhatjátok az alkoholt, hogy egy igazi frissítő, akár gyerekek által is iható limonádét kapjatok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1.5
literhez
+

A cukorsziruphoz

500 ml víz
500 g cukor

A limonádéhoz

3 db kígyóuborka
1 csokor menta
3 db lime
2 db citrom
800 ml prosecco
500 ml víz
Bevásárlólistához adom

Az uborkás-proseccós limonádé elkészítéséhez a cukorsziruphoz a vizet és a cukrot egy lábasba mérjük, és addig forraljuk, amíg a cukor szépen feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. A limonádéhoz a mentát és 2 db uborkát egy turmixgépen alaposan lezúzzuk, majd átpasszírozzuk.

Hozzáfacsarjuk 2 lime és 1 citrom levét, majd felöntjük a proseccóval és a vízzel. A cukorszirupból tetszőleges mennyiséget öntünk hozzá. Beleszeleteljük díszítésként a maradék uborkát, citromot és lime-ot, és jól behűtve, jégkockákkal tálaljuk. 

Uborkás-proseccós limonádé
Uborkás-proseccós limonádé

Ha tetszett az uborkás-proseccós limonádé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások