Hozzávalók
- 200 g barna cukor
- 2 ek víz
- 50 g vaj
- 200 ml tejszín
- 1 nagy csipet só
A tetejére és az összeállításhoz
- 300 ml hideg tejszín (30%-os)
- 2 ek porcukor
- 3 - 4 doboz cream soda
Hozzávalók
- 200 g barna cukor
- 2 ek víz
- 50 g vaj
- 200 ml tejszín
- 1 nagy csipet só
A tetejére és az összeállításhoz
- 300 ml hideg tejszín (30%-os)
- 2 ek porcukor
- 3 - 4 doboz cream soda
Megérkezett hozzánk a varázslótanoncról szóló könyvekből és filmekből ismert vajsör receptje. Az italt minden Harry Potter-rajongó imádni fogja.
A karamellhez a barna cukrot és a vizet összekeverjük, majd karamellizáljuk. Beledobjuk a vajat, és ha felolvadt, mehet rá a tejszín és a só is (a tejszín ne legyen túl hideg!). Összekeverjük és hagyjuk kihűlni. A vajsör tetejére való habhoz a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A poharak aljára ujjnyi vastagságban öntünk karamellt, erre jöhet a cream soda, majd a tejszínhab. Végül jól megisszuk, és igyekszünk nem cukorbetegek lenni!
Tipp: Pár helyen beszerezhető Budapesten a cream soda, de alapjáraton hasonló ízt kaptok, ha az elkészült karamellből kicsit többet öntötök a poharakba, és felhúzzátok szódával, valamint kevés vaníliaesszenciát csepegtettek a „sörbe”!
Ha tetszett a vajsör receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!