Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A töltelékhez

600 g főzni való krumpli
50 g vaj
200 g füstölt sajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
frissen reszelt szerecsendió

A tésztához

300 g liszt
1 db tojás (M-es)
150 ml langyos víz
1 csipet só
liszt a nyújtáshoz

A tálaláshoz

2 ek vaj
150 g kockázott bacon
150 g tejföl
1 csokor snidling (kicsi)
Hirdetés

A legkirályabb lengyel fogás: füstölt sajtos pierogi

A lengyelek egyik kedvenc kajája, amit bármikor lehet enni, még házibulikon is, és tuti, hogy az összes haverotok imádni fogja, ha nekik is ilyet készítetek!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A töltelékhez

600 g főzni való krumpli
50 g vaj
200 g füstölt sajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
frissen reszelt szerecsendió

A tésztához

300 g liszt
1 db tojás (M-es)
150 ml langyos víz
1 csipet só
liszt a nyújtáshoz

A tálaláshoz

2 ek vaj
150 g kockázott bacon
150 g tejföl
1 csokor snidling (kicsi)

A töltelékhez meghámozzuk a krumplit, kisebb kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Amíg a krumpli rotyog, a hagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon, közepes lángon, kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük, és a vajjal, valamint a pirított hagymával krémesre törjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A tésztához a langyos vízbe beleütjük a tojást és kicsit összekeverjük. Ezt a mixet 2-3 adagban a liszthez keverjük, hozzáadjuk a sót, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha szép simára gyúrtuk, 10 percig pihentetjük. Ez idő alatt kis lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot és a krumplipüréhez keverjük.

A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és egy kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A kihűlt krumplipüréből a korongok közepére halmozunk 1-1 evőkanálnyit, majd óvatosan, de alaposan összecsípjuk a tészta két oldalát a töltelék körül. Sós, lobogó vízben 3-4 percig főzzük a batyukat.

Amíg a pierogi kisebb adagokban fő, egy serpenyőben alaposan megpirítjuk a kockázott bacont, majd félretesszük. A megfőtt, lecsepegtetett batyukat forró vajban megpirítjuk és egy jó nagy adag tejföllel, snidlinggel és az elmaradhatatlan pirított baconnel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások