Hozzávalók
- 8 db tortillalap
- 20 dkg reszelt sajt
Az avokádókrémhez
- 1 ½ db avokádó
- 2 szem koktélparadicsom
- ½ fej lila hagyma
- 1 db lime leve
- friss chilipaprika
- só, bors
A salsához
- ½ db avokádó
- 3 szem koktélparadicsom
- ½ db uborka
- 1 db lime leve
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor koriander
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander (kisebb)
- tejföl (ízlés szerint)
Hozzávalók
- 8 db tortillalap
- 20 dkg reszelt sajt
Az avokádókrémhez
- 1 ½ db avokádó
- 2 szem koktélparadicsom
- ½ fej lila hagyma
- 1 db lime leve
- friss chilipaprika
- só, bors
A salsához
- ½ db avokádó
- 3 szem koktélparadicsom
- ½ db uborka
- 1 db lime leve
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor koriander
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander (kisebb)
- tejföl (ízlés szerint)
Az avokádókrémhez a hozzávalókat egy aprítóba tesszük, majd magas fokozaton addig zúzzuk, míg krémes állagú lesz.
Közben a salsához a zöldségeket egyforma, apró kockákra vágjuk, majd összeforgatjuk frissen szeletelt korianderrel és lime-lével.
A tortilla összeállításához egy serpenyőben közepes fokozaton elkezdünk melegíteni egy tortillalapot, erre halmozzuk a sajtot, majd mikor látjuk, hogy elkezd szépen olvadni, jöhet rá az avokádókrém, végül egy másik tortillalappal lefedjük. Gyors mozdulattal megfordítjuk a quesadillánkat, és a másik oldalát is megsütjük. Három részre vágjuk, majd tejföllel, friss korianderrel és a salsával tálaljuk.
Ha tetszett a quesadilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!