Hozzávalók
- 1 egész grillcsirke
- 300 g natúr tortilla chips (nachos)
- 100 g savanyÍtott jalapeno
- 200 g cheddar sajt (vörös és fehér vegyesen)
A salsához
- 200 g koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb lilahagyma
- ½ db citrom vagy lime kifacsart leve
- ½ csokor friss koriander
- olaj
A tálaláshoz
- 200 g tejföl
- 2 szál újhagyma
- 1 db avokádó
- pár szál friss koriander
Az abbahagyhatatlan snack: nachos tál salsával
Hozzávalók
- 1 egész grillcsirke
- 300 g natúr tortilla chips (nachos)
- 100 g savanyÍtott jalapeno
- 200 g cheddar sajt (vörös és fehér vegyesen)
A salsához
- 200 g koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb lilahagyma
- ½ db citrom vagy lime kifacsart leve
- ½ csokor friss koriander
- olaj
A tálaláshoz
- 200 g tejföl
- 2 szál újhagyma
- 1 db avokádó
- pár szál friss koriander
A grillcsirkét darabjaira szedjük. Egy nagy tepsibe beleszórjuk a nachost és rápakoljuk a széttépett grillcsirkét. Gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal. Erre kerül ízlés szerint a savanyított jalapeno. 230 fokon, felső grillfokozaton 5-10 perc alatt összesütjük. Közben elkészítjük a salsát: egy késes aprítóba dobjuk a koktélparadicsomot, a fokhagymagerezdeket, a negyedelt lilahagymát és a koriandert, ráfacsarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk és kevés olajjal közepesen homogén állagúra aprítjuk, állni hagyjuk 10 percet, majd átszűrjük, hogy ne legyen annyira vizes állagú. Ha elkészült a nachos, felszeletelt avokádóval tejföllel, apróra vágott újhagymával és friss korianderrel tálaljuk, mellé kínáljuk a salsát.