Hirdetés
Instant

Baconjam

Hozzávalók

2
üveghez (175 ml-es)
+
400 g bacon
5 fej hagyma
120 g barna cukor
100 ml balzsamecet
2 ek juharszirup
1 tk őrölt fahéj
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baconjam

Hogy baconjam? Lehet, elsőre felmerül benned a kérdés, hogy megőrültünk-e, vagy ez csak poén, mondjuk? De neeeem, ez valóban baconből készült, cukros „jam”, amit rakhattok burgerbe, kenhettek pirítósra, vagy mártogathattok bele igazából bármit, amihez kedvetek van.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
üveghez (175 ml-es)
+
400 g bacon
5 fej hagyma
120 g barna cukor
100 ml balzsamecet
2 ek juharszirup
1 tk őrölt fahéj
bors
Bevásárlólistához adom

A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben ropogósra sütjük, majd egy szedőkanállal kiszedjük egy tálba. A kisült zsír egy részét kiöntjük, de kb. 4 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, amire rádobjuk az apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma üvegesre pirult, mehet rá a barna cukor és a balzsamecet, amivel még kb. 12 percig „főzzük”. A cél az, hogy kissé besűrűsödjön ez az alap, és a cukor szépen karamellizálódjon.

Bacon jam

Közben a kihűlt bacont egy aprítóban morzsalékosra zúzzuk, és bele is öntjük a sűrűsödő alapba. Mehet rá a juharszirup, a fahéj és esetleg egy pici bors. Akár már most is üvegekbe lehet tölteni, de ha krémesebb állagot szeretnénk, dobjuk vissza az egészet az aprítóba, és zúzzunk rajta párat.

Ha tetszett a bacon jam receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások