Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
600 g burgonya (hámozott, nyers)
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

A karamellizált hagymához

Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
2 fej fehér hagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
50 g barna cukor
Hozzávaló kipipálva
50 ml balzsamecet

A kandírozott baconhöz

Hozzávaló kipipálva
8 szelet bacon
Hozzávaló kipipálva
3 ek méz

A sajtszószhoz

Hozzávaló kipipálva
200 ml édesítetlen sűrített tej
Hozzávaló kipipálva
200 - 250 g cheddar sajt
Hozzávaló kipipálva
1 ek füstölt paprika

A szószhoz

Hozzávaló kipipálva
200 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
10 g dijoni mustár
Hozzávaló kipipálva
25 ml szarvasgombás olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
50 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Full extrás sült krumpli

Ha snack, akkor sem elégszünk meg egy sima hasábburgonyával, hanem kerül rá néhány izgalmas feltét is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
600 g burgonya (hámozott, nyers)
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

A karamellizált hagymához

Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
2 fej fehér hagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
50 g barna cukor
Hozzávaló kipipálva
50 ml balzsamecet

A kandírozott baconhöz

Hozzávaló kipipálva
8 szelet bacon
Hozzávaló kipipálva
3 ek méz

A sajtszószhoz

Hozzávaló kipipálva
200 ml édesítetlen sűrített tej
Hozzávaló kipipálva
200 - 250 g cheddar sajt
Hozzávaló kipipálva
1 ek füstölt paprika

A szószhoz

Hozzávaló kipipálva
200 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
10 g dijoni mustár
Hozzávaló kipipálva
25 ml szarvasgombás olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
50 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A karamellizált hagymához vékonyra szeljük a hagymát, majd kevés vaj és olívaolaj keverékén közepes lángon elkezdjük dinsztelni. Amikor kb. felére összeesett, hozzáadjuk a cukrot, a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk, és további 15-20 percig hőkezeljük, majd a végén, ha szükséges, állíthatunk az ízeken.

A kandírozott baconhöz a szalonnaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk mézzel, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a méz meg nem karamellizálódik rajta.

A burgonyát felszeleteljük, egy papírtörlőn megszárítjuk, majd forró olajban ropogósra és aranybarnára sütjük.

A sajtszószhoz a sűrített tejet elkezdjük melegíteni, majd részletekben hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig kevergetjük melegítve, amíg szép sűrű szószt nem kapunk, végül beletesszük a füstölt paprikát is.

A szószhoz a parmezánt lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

Sültkrumpli-tál

Tálaláshoz a lecsöpögtetett és sózott burgonyára halmozunk a baconből, teszünk rá a karamellizált hagymából, megöntözzük a sajtszósszal, mellé pedig a parmezános mártogatóst kínáljuk.

Ha tetszett a full extrás sült krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?