Hozzávalók
- 8 db virsli
- 8 db grill pálcika / hurkapálca
- 250 g kukoricaliszt
- 50 g kukoricadara
- 1 db tojás
- 2 - 2 ½ dl tej (vagy víz)
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 púpozott tk cukor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 csapott tk tört bors
- Kevés chilipehely, ha nem bírjátok ki csípős nélkül
- 1 tk só
- 2 - 3 ek liszt a virsli-hempergetéshez
A házi fokhagymás majonézhez
- 2 db tojás sárgája
- 3 dl étolaj
- 1 ek mustár
- 1 ek citromlé
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 mk őrölt fehérbors
- kevéske reszelt szerecsendió
- só
Hozzávalók
- 8 db virsli
- 8 db grill pálcika / hurkapálca
- 250 g kukoricaliszt
- 50 g kukoricadara
- 1 db tojás
- 2 - 2 ½ dl tej (vagy víz)
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 púpozott tk cukor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 csapott tk tört bors
- kevés chilipehely, ha nem bírjátok ki csípős nélkül
- 1 tk só
- 2 - 3 ek liszt a virsli-hempergetéshez
A házi fokhagymás majonézhez
- 2 db tojás sárgája
- 3 dl étolaj
- 1 ek mustár
- 1 ek citromlé
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 mk őrölt fehérbors
- kevéske reszelt szerecsendió
- só
Keverjétek össze a kukoricalisztet, a darát, a tojást, fűszereket, a sütőport, a sót és a tejet (szóval a virslin kívül végül is mindent) egy tálban. Annyi tejet adjatok hozzá, hogy egy jó sűrű palacsintatészta-szerű állagot kapjatok. Ha simára kevertétek, kanalazzátok át a tésztát egy olyan magas pohárba, amibe állítva majd belefér egy virsli (pl söröskorsó, csőpohár szokott jól működni). Hevítsetek olajat egy olyan edényben, amiben majd elférnek a pálcikára szúrt virslik.
A virsliket hempergessétek meg lisztben, szúrjátok fel a grill pálcákra és nyakig merítsétek meg a sűrű kukoricás tésztában. Mozgassátok el kicsit a tésztát, hogy mindenhol egyenletesen vonja be a virsliket, majd óvatosan rakjátok őket a forró olajba. Sülés közben kezdjétek el néha átforgatni a corn dogokat, hogy szép egyenletesre süljenek. Ha aranybarna színük lett, kapkodjátok ki őket, csepegtessétek le papírtörlőn és már passzoljátok is le a vendégeknek az előzőleg elkészített házi majonézetekkel együtt.
A majonéz:
A két tojás sárgáját dobjátok egy közepes tálba, adjatok hozzá keveset a mustárból és a sóból is. Így állítólag könnyebbel elkezd összeállni a majonéz az elején, és az egészet kevertétek össze habverővel. Először cseppenként, majd nagyon vékony sugárban kezdjétek hozzáadni az olajat, miközben folyamatosan keveritek az egészet habverővel. Fogjátok látni, hogy egy szép sűrű, sárga krémmé áll össze a tojás és az olaj keveréke, és ahogy adagoljátok hozzá az olajat, úgy lesz egyre világosabb színe. Ha az összes olaj belement, jöhet hozzá a maradék mustár, a citromlé, fehérbors, nagyon kevés frissen reszelt szerecsendió és só. A fokhagymát egy kis durvaszemű sóval zúzzátok péppé egy mozsárban és ezt is adjátok a majonézhez. Az egészet keverjétek össze, kóstoljátok meg és még állítsatok a só/citrom/bors/mustár arányon, ha szükséges.