Street food

Gombatempuramisomajonézzel

Gombatempura misomajonézzel

Hozzávalók
A misomajonézhez
2 db
tojássárgája
2 tk
miso paszta
0.25 db
citrom leve
200 ml
étolaj
0.25 csokor
snidling
A gombához
100 g
keményítő
100 g
finomliszt
250 ml
szódavíz
2 ek
fekete szezámmag
3 - 4 db
jégkocka
400 g
barna csiperke
bő étolaj a sütéshez

Elkészítés

A gombatempura recept első lépéseként a majonézhez kikeverjük a tojások sárgáját a miso pasztával és a citromlével, majd vékony sugárban folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az étolajat. 

A bundához összekeverjük a keményítőt, a lisztet és a vizet. Beleszórjuk a szezámmagot, megsózzuk, aztán beledobjuk a jégkockákat. A csiperkéket elfelezzük, ha esetleg van nagyobb, azokat negyedbe vágjuk. A gombacikkeket belemártjuk a tésztába, és mehetnek is rögtön a forró olajba, amiben addig sütjük, ameddig épp elkezd barnulni a tészta. A gombákat az aprított snidlinggel megszórt, fullos kis majonézünkkel tálaljuk.

gombatempura-misomajonezzel
Gombatempura misomajonézzel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Mit készíthetsz még csiperkéből? Szinte bármit, hiszen az egyik legsokszínűbb alapanyag, amivel érdemes minél többet kísérletezni:

Zöldfűszeres marinált gombasaláta

Gombás-gesztenyés libamellragu kakukkfüves vajas nokedlivel

Gombás, feta sajtos tart

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A rántott gomba az egyik kedvenc ételem, főleg, ha jó ropogós tempurában van készítve. Hozzá ez a misomajonéz pedig egy full más szint. Tényleg érdemes beszerezni egy ilyen pasztát, mert minden máshoz is nagyon extra! ;)

Hozzávalók

2 főre
A misomajonézhez
2 db
tojássárgája
2 tk
miso paszta
0.25 db
citrom leve
200 ml
étolaj
0.25 csokor
snidling
A gombához
100 g
keményítő
100 g
finomliszt
250 ml
szódavíz
2 ek
fekete szezámmag
3 - 4 db
jégkocka
400 g
barna csiperke
bő étolaj a sütéshez

A gombatempura recept első lépéseként a majonézhez kikeverjük a tojások sárgáját a miso pasztával és a citromlével, majd vékony sugárban folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az étolajat. 

A bundához összekeverjük a keményítőt, a lisztet és a vizet. Beleszórjuk a szezámmagot, megsózzuk, aztán beledobjuk a jégkockákat. A csiperkéket elfelezzük, ha esetleg van nagyobb, azokat negyedbe vágjuk. A gombacikkeket belemártjuk a tésztába, és mehetnek is rögtön a forró olajba, amiben addig sütjük, ameddig épp elkezd barnulni a tészta. A gombákat az aprított snidlinggel megszórt, fullos kis majonézünkkel tálaljuk.

gombatempura-misomajonezzel
Gombatempura misomajonézzel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Mit készíthetsz még csiperkéből? Szinte bármit, hiszen az egyik legsokszínűbb alapanyag, amivel érdemes minél többet kísérletezni:

Zöldfűszeres marinált gombasaláta

Gombás-gesztenyés libamellragu kakukkfüves vajas nokedlivel

Gombás, feta sajtos tart

Ha tetszett a Gombatempura misomajonézzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept