Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A húsgolyókhoz

500 g darált marhahús
50 g panko morzsa
1 db tojás
2 szál újhagyma apróra vágva
só, bors

A szószhoz

150 g szójaszósz
50 ml mirin
120 g barna cukor
1 ek fokhagymapor
1 ek őrölt gyömbér
2 ek keményítő
2 ek olaj a sütéshez

Avokádó fries

4 db avokádó
200 g rizsliszt
olaj sütéshez

A szószhoz

100 g tejföl
50 g majonéz
1 kis csokor koriander felaprítva
½ db lime kifacsart leve
1 gerezd fokhagyma átnyomva
só, bors

Tepsis hot dog

4 db hot dog kifli
4 szál bécsi virsli
8 szelet bacon
100 g reszelt cheddar sajt

A szószhoz

100 g majonéz
50 g ketchup
50 g mustár
1 ek Worcester szósz

A feltéthez

1 fej lilahagyma
100 g savanyú uborka
1 tk kurkuma
1 ek barna cukor
2 ek olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Három szuper meccsnézős snack

Nemsokára itt van az amerikaifoci-rajongók éves miséje: a Super Bowl, melyre mi is készültünk nektek, rögtön három meccsnézős recepttel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A húsgolyókhoz

500 g darált marhahús
50 g panko morzsa
1 db tojás
2 szál újhagyma apróra vágva
só, bors

A szószhoz

150 g szójaszósz
50 ml mirin
120 g barna cukor
1 ek fokhagymapor
1 ek őrölt gyömbér
2 ek keményítő
2 ek olaj a sütéshez

Avokádó fries

4 db avokádó
200 g rizsliszt
olaj sütéshez

A szószhoz

100 g tejföl
50 g majonéz
1 kis csokor koriander felaprítva
½ db lime kifacsart leve
1 gerezd fokhagyma átnyomva
só, bors

Tepsis hot dog

4 db hot dog kifli
4 szál bécsi virsli
8 szelet bacon
100 g reszelt cheddar sajt

A szószhoz

100 g majonéz
50 g ketchup
50 g mustár
1 ek Worcester szósz

A feltéthez

1 fej lilahagyma
100 g savanyú uborka
1 tk kurkuma
1 ek barna cukor
2 ek olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

Teriyaki meatballs

A húsgolyók összetevőit alaposan összegyúrjuk és félretesszük pihenni.

A szósz összetevőit (a keményítő kivételével) egy lábosban alacsony lángon összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük egy kevés vízben, a lábosba öntjük, és magasabb lángon fél perc alatt besűrítjük a szószt.

A húsból nedves kézzel 30-40 grammos golyókat formázunk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon elkezdjük kisütni a golyókat. Az első fordítás után a tetejüket egy ecset segítségével bekenjük a Teriyaki mázzal, és a további fordítások után is így teszünk. Olyan 8-10 perc alatt el is készül, tálalásnál mindbe egy fogpiszkálót szúrunk, és készen is vagyunk.

Avokádó fries

A szósz összetevőit alaposan összekeverjük.

A nem túl puha, de azért nem éretlen avokádókat félbevágjuk, kimagozzuk, lehúzzuk a héját és vékonyra szeleteljük. Megforgatjuk a rizslisztben, és 160-170 fokos olajban 3-5 perc alatt kisütjük az avokádóhasábokat, majd papírtörlővel bélelt tányérra szedjük és leitatjuk róluk a fölösleges olajat. A korianderes szósszal tálaljuk.

Tepsis hot dog

A szósz összetevőit alaposan összekeverjük.

A feltéthez apróra kockázzuk a lilahagymát és az uborkát, majd alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval.

A kifliket kettévágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A kiflik belsejét meghintjük a reszelt sajttal, és az alsó oldalukra tesszük a baconbe tekert virsliket. 190-200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a bacon elkezd sülni (ez esetben nem a ropogósság a cél, csak kicsit megizzasztjuk).

A megpirult kiflik tetejének belsejét megkenjük a szósszal, és a virsliket gazdagon megpakoljuk a feltéttel, majd összecsukjuk a hot dogokat és fogpiszkálóval rögzítjük.

Ha tetszett ez a kaja, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások