Hirdetés

Indián sült kenyér

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
bő olaj a sütéshez
2 paradicsom
fekete olívabogyó
rukkola
1 kis csirkemell
bazsalikom
100 ml tejföl
só és frissen őrölt bors
cheddar sajt

A tésztához:

500 g liszt
1 tk só
1,5 ek sütőpor
400 ml forró víz
3 ek olaj
Hirdetés

Indián sült kenyér

A Navajo indiánok sült kenyere, azaz az amerikai lángos. Rajta minden földi jó, úgyhogy csak imádni lehet!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
bő olaj a sütéshez
2 paradicsom
fekete olívabogyó
rukkola
1 kis csirkemell
bazsalikom
100 ml tejföl
só és frissen őrölt bors
cheddar sajt

A tésztához:

500 g liszt
1 tk só
1,5 ek sütőpor
400 ml forró víz
3 ek olaj

A tészta hozzávalóit keverőgéppel vagy kézzel bedagasztjuk és legalább 2 órára félretesszük pihenni. Ha eleget pihent, kisebb lángosokat formázunk, majd  170 fokos olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán kb. 1-1 perc alatt. A csirkemellet vékonyra vágjuk, öntöttvas serpenyőben kevés olajon elkezdjük pirítani, majd ha az egyik oldala már szépen átsült, két villával a serpenyőben szálaira szedjük és így pirítjuk tovább. Sózzuk és borsozzuk és kész is. A sült kenyerek tetejére halmozunk egy emberes adagot a tépett csirkéből,  mehet rá a felkockázott paradicsom, rukkola, kevés friss bazsalikom, az olivabogyó, kis tejföl és egy nagy adag reszelt cheddar és már kész is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások