Hozzávalók
- bő olaj a sütéshez
- 2 db paradicsom
- fekete olívabogyó
- rukkola
- 1 db kis csirkemell
- bazsalikom
- 100 ml tejföl
- só és frissen őrölt bors
- cheddar sajt
A tésztához:
- 500 g liszt
- 1 tk só
- 1 ½ ek sütőpor
- 400 ml forró víz
- 3 ek olaj
Indián sült kenyér
Hozzávalók
- bő olaj a sütéshez
- 2 db paradicsom
- fekete olívabogyó
- rukkola
- 1 db kis csirkemell
- bazsalikom
- 100 ml tejföl
- só és frissen őrölt bors
- cheddar sajt
A tésztához:
- 500 g liszt
- 1 tk só
- 1 ½ ek sütőpor
- 400 ml forró víz
- 3 ek olaj
A tészta hozzávalóit keverőgéppel vagy kézzel bedagasztjuk és legalább 2 órára félretesszük pihenni. Ha eleget pihent, kisebb lángosokat formázunk, majd 170 fokos olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán kb. 1-1 perc alatt. A csirkemellet vékonyra vágjuk, öntöttvas serpenyőben kevés olajon elkezdjük pirítani, majd ha az egyik oldala már szépen átsült, két villával a serpenyőben szálaira szedjük és így pirítjuk tovább. Sózzuk és borsozzuk és kész is. A sült kenyerek tetejére halmozunk egy emberes adagot a tépett csirkéből, mehet rá a felkockázott paradicsom, rukkola, kevés friss bazsalikom, az olivabogyó, kis tejföl és egy nagy adag reszelt cheddar és már kész is!